Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Відбудова України: Скільки коштів на відновлення об’єктів інфраструктури виділили за 2023 рік для південних регіонів

Протягом 2023 року для відбудови інфраструктури в регіонах з бюджету виділили мільярди гривень. На півдні України найбільше коштів на відбудову виділили для Миколаївської області, проаналізували діячі ГО «Антикорупційний штаб». 

За результатами аналізу ГО «Антикорупційний штаб», на відбудову Миколаївської області виділили 7,8 мільярда гривень. За нею йде Одеська область, де уклали угод на 6,5 мільярдів гривень. Далі Херсонська – понад 982 мільйони, і в Кіровоградській області, де постраждало найменше об’єктів, виділили 328 мільйонів гривень з бюджету. 

Закупівлі на ремонт інфраструктури проводять місцеві служби Державного агентства відновлення інфраструктури України. Контролюють відновлення та укладають угоди також місцеві служби. Мова йде не про витрачені кошти за рік, а про суми укладених угод, які можуть тривати довше року. 

Вартість угод на ремонти залежить від кількості та обсягів руйнувань, яких зазнали об’єкти після російських обстрілів. 

«Трійка областей, де сума угод найбільша, цілком логічна: Дніпропетровщина і Харківщина перебувають під щільним обстрілом росіян, а Львівщина, яку можна назвати тиловою, продовжує утримувати свою інфраструктуру в належному стані. Так само недалеко від трійки Миколаївська та Запорізька області: тут також чимало знищеної або пошкодженої росіянами інфраструктури, яку варто відновлювати, адже це переважно критична інфраструктура. Значно менше контрактів на відновлення уклали в Херсонській області, але там щільні обстріли росіян тривають і досі, а частина області досі окупована, тому витрачати кошти на відновлення в обсягах хоча б сусідньої Миколаївщини точно немає сенсу: працюють там, де є можливість», – пояснює Голова Правління ГО «Антикорупційний штаб» Сергій Миткалик.

Читайте також: “Антикорупційний штаб” запустив “Карту відновлень”

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір