Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі суд виніс суперечливі рішення: водія засудили за хабар, але закрили справу за водіння напідпитку

Суворовський районний суд міста Одеси виніс вирок водієві, який пропонував хабар інспектору патрульної поліції. Чоловік намагався відкупитися від адмінпротоколу за водіння авто напідпитку та повністю визнав свою провину. Однак інший суддя цього ж суду закрив проти нього справу, вказавши відсутність складу правопорушення та невизнання провини підсудним.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на ухвалу суду.

Подія сталася ще у лютому 2022 року. Близько першої години ночі співробітники патрульної поліції  зупинили автомобіль марки Мегсеdes-Веnz в Одесі на вулиці Мічуріна. При спілкуванні з водієм поліцейські виявили у нього явні ознаки алкогольного спʼяніння: різкий запах алкоголю з порожнини рота, нестійка хода, почервоніння обличчя та виражене тремтіння рук.

Коли чоловік зрозумів, що йому загрожує відповідальність, він запропонував патрульному взяти хабар  у розмірі 200 доларів за не складання відносно нього адміністративних матеріалів. Але інспектор відмовився від пропозиції та попередив водія про кримінальну відповідальність за пропозицію чи надання неправомірної вигоди службовій особі.  Однак чоловіка це не зупинило і він продовжив пропонувати поліцейському гроші, тому останній викликав своїх колег для документування злочину.

Коли справа дійшла до суду, прокуратура вже уклала угоду з підозрюваним. Він повністю визнав свою провину та підтвердив всі факти, надані правоохоронцями. Завдяки цій угоді суд визнав його винним у скоєнні злочину та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 000 гривень. Речові докази, а саме DVD диски із записом події, які зберігаються в матеріалах провадження суддя ухвалив знищити. 

Цікаво, що справу про водіння в нетверезому стані інший суддя того ж Суворовського районного суду Андрій Лупенко закрив за нібито відсутністю складу адміністративного правопорушення. Це відбулося у вересні 2022 року. На суді у Лупенка чоловік не визнавав своєї провини та вказував на примусове проходження тесту на рівень алкоголю. Однак за три місяці до цього він вже уклав угоду з прокурором, де повністю визнав свою провину та розповів всі обставини. 

Читайте також: Хабар за громадянство для пʼятьох дітей: працівник міграційної служби з Овідіополя відправився до СІЗО

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір