Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Херсонський депутат, який ймовірно перебуває в окупації, завинив банку 117 тисяч гривень

Ігор Житченко, який до окупації Херсона очолював КП «Херсонелектротранс», нині боргує «ПриватБанку» трохи понад 117 тисяч гривень.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на відповідне рішення суду за справою №766/1717/23.

Наразі невідомо точно, де перебуває сам Ігор Житченко. Після деокупації Херсона від росіян в КП «Херсонелектротранс» призначили виконуючого обов’язки директора підприємства, але самого Житченка не знайшли. Втім, в російському реєстрі є фейкове підприємство «Херсонелектротранс», яке досі «очолює» Житченко. Під час окупації Житченко перебував у Херсоні, але близько осені 2022 року зник і в публічному полі не проявлявся. Враховуючи те, що Житченко — з Олешок і має там нерухомість, ймовірно він перебуває саме на лівобережжі Херсонщини. Він і досі позначений в російському реєстрі як очільник фейкового «Херсонелектротранс». Втім, підозри у державній зраді у Житченка не було.

АТ КБ «Приватбанк» звернулось до суду з позовом про стягнення заборгованості з Житченка. Останній звертався за кредитом до «Приватбанку» у 2019 році, але, за інформацією банку, не виконав своїх зобов’язань та кредит відповідно не повернув. Станом на 22.05.2023 року він був винен банку 117 380,05 грн.

Примітно, що у своїх деклараціях за 2019-й та 2020-й роки Житченко кредит не зазначав. 

Суд ухвалив рішення щодо стягнення з Житченка 117 380,05 гривень заборгованості банку та 2 684 грн судового збору. 

Ігор Житченко — чинний депутат Херсонської міської ради від ОПЗЖ, до цього був депутатом Олешківської міської ради від ОПЗЖ. Під час президентських виборів 2019 року був довіреною особою від кандидата у Президенти Юрія Бойка за ТВО 186 та був 119-м номером у списку на вибори народних депутатів від ОПЗЖ у 2019 році

Читайте також: Новим послом України в Азербайджані призначили колишнього очільника Херсонської ОДА та Укроборонпрому: Що про нього відомо 

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір