Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розробляти проєкт капремонту дороги на Миколаївщині за 4,1 мільйона буде компанія, заснована «конвертом»

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області через два місяці конкурсу уклало угоду на розроблення проєкту капітального ремонту автодороги Первомайськ-Новоукраїнка. Вартість робіт складає 4,1 мільйона бюджетних гривень. Проєкт буде розробляти компанія, яку заснувало ТОВ, що фігурувало у справі про «конверт-центр».

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Відомство оголосило торги на розробку проєкту дороги ще 28 грудня 2023 року. Очікувана вартість робіт складала 11,9 млн грн. На конкурс подались аж вісім компаній, які запропонували виконати роботу значне дешевше. Наприклад, найдорожча пропозиція виявилась дешевшою очікуваної вартості на 2,9 млн. Служба навіть попросила потенційного переможця обґрунтувати «аномально» низьку ціну.

У результаті 4 березня 2024 року відомство підписало угоду із ТОВ «Поділля проект груп», яке до 20 грудня 2024 року має виконати проєкт капітального ремонту дороги Первомайськ-Новоукраїнка за 4,1 мільйона бюджетних гривень.

Компанію «Поділля проект груп» зареєстрували у 2016 році в Вінниці. Наразі засновником і директором підприємства значиться житель Вінницької області Сергій Кудирко. З 2020 року компанія почала отримувати бюджетні підряди, вже уклавши угод на загальну суму понад 31 млн грн у різних регіонах України.

При цьому спочатку співзасновником компанії було ТОВ «Консоль ленд». Це підприємство фігурувало у кримінальній справі про незаконну купівлю іншого ТОВ «Інді глобал» з метою фіктивного підприємництва. У 2017 році посадова особа компанії «Інді глобал» Печерським районним судом столиці була визнана винною.

Примітно, що ТОВ «Консоль ленд» значилось засновником ТОВ «Інді глобал». Ця компанія фігурує у справі про створення схеми ухилення від сплати податків через, так званий коверт-центр у 2016-2018 роках. Наразі розслідування триває. 

Читайте також: Антикорупційний огляд Миколаївщини: бюджетні мільйони для «улюбленця» й підряд з обвинуваченим у корупції

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір