Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Миколаєві судитимуть держреєстратора та чотирьох спільників за незаконні оборудки з квартирами

Чотирьох осіб та державного реєстратора судитимуть за незаконне заволодіння і реалізацію квартир в Миколаєві. За версією слідства, спільники за допомогою держреєстратора переоформлювали і продавали на основі фіктивних документів нерухомість, яка переходила на баланс міської ради після смерті власників. 

За інформацією Миколаївської обласної прокуратури, приватний рієлтор, його помічник, засновниця підприємства з виготовлення технічної документації та ще одна жінка розробили схему незаконного заволодіння нерухомістю. З ними працював і державний реєстратор. Він реєстрував право власності на помешкання, використовуючи підроблені документи.

Правоохоронці встановили, що незаконна схема діяла упродовж трьох років. Підозрювані шукали квартири, які після смерті власників через відсутність спадкоємців переходили на баланс міської ради. Ці квартири спільники оформлювали на своїх знайомих. Надалі об’єкти нерухомості перепродавали від імені фіктивних власників. 

За такою схемою ділки реалізували дві квартири, вартість однієї з них складала близько 25 тисяч доларів. Члени групи отримали підозри у заволодінні майном та його легалізації, а держреєстратору інкримінують зловживання своїми повноваженнями. 

Читайте також: На Кіровоградщині судитимуть реєстраторку міської ради за передачу у приватні руки понад 300 гектар державних земель

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір