Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Посадовців Держспоживслужби в Одесі та Запоріжжі викрили на масштабній схемі поборів з експортерів зерна

Посадовців Держспоживслужби викрили на масштабній корупційній схемі, до якої входили керівники служби, інспектори, брокери та цивільні особи в Одеській та Запорізькій областях. Зокрема викрили 11 учасників схеми, кожен з яких мав чітко встановлені ролі та обов’язки. Йдеться про побори з експортерів «зернового коридору».

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, на хабарі в 32 тисячі гривень затримали двох інспекторів Держпродспоживслужби в Одеській області. Слідство встановило, що вони вимагали гроші за видачу фітосанітарних сертифікатів, які необхідні підприємцям для експорту сільгосппродукції за кордон. При цьому санітарні проби продукції не проводились.

За 32 тисячі гривень вони видали 33 таких санітарних документа, як вважають правоохоронці. Інспектори отримали підозри у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Прокурори клопочуть про їхнє утримання під вартою. 

Відео: ДБР 

Інспектора Держпродспоживслужби у Запоріжжі та двох спільників також затримали та повідомили про підозру у хабарництві після того, як вони вимагали в експортера кукурудзи 22,5 тисячі доларів за внесення його до Загальнодержавного реєстру.

Співробітники ДБР встановили, що до цієї корупційної схеми входили керівник головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області та начальник Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області. Входили до схеми і цивільні, в тому числі керівники брокерських компаній в ролі посередників.

Відео: ДБР 

Правоохоронці підрахували, що 160 тисяч доларів — це приблизний щомісячний незаконний дохід від схеми. Слідчі провели 60 обшуків у різних регіонах, й вилучили незаконну готівку, вісім елітних автівок та записи з описом та розподілом корупційної схеми. 

Фото: ДБР 

Читайте також: В Одесі посадовець «збирав данину» за реєстрацію сільськогосподарської техніки

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір