Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Обвинувачуваним у заволодінні 7,7 мільйонами гривень з фонду Кабміну на Херсонщині обрали запобіжні заходи

Вищий антикорсуд обрав запобіжні заходи директору і власниці підприємства-підрядника та очільниці департаменту Херсонської ОВА. Їх підозрюють у заволодінні 7,7 мільйонами гривень з резервного фонду Кабміну. 

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. 11 квітня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи директору приватної компанії, власниці приватної компанії, а також директорці департаменту Херсонської ОВА. Усіх трьох НАБУ вважає причетними до організації та реалізації схеми заволодіння 7,7 мільйонами гривень з резервного фонду Кабінету Міністрів. 

Власницю приватної компанії, яка на замовлення ОВА виконувала роботи з технічного обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок агресії рф в Херсонській області, суд відправив у СІЗО з можливістю виходу під заставу у розмірі 1,5 мільйона гривень. Директору цієї фірми призначили заставу у розмірі 500 тисяч гривень, а директорці департаменту Херсонської ОВА — заставу розміром 800 тисяч гривень.

НАБУ встановило, що чиновниця ОВА змовилась з керівником приватного товариства для того, аби завищити вартість робіт з технічного обстеження об’єктів інфраструктури. Йдеться про 107 будівель, серед яких школи, лікарні, що постраждали внаслідок російських обстрілів. Чиновниця уклала договір з фірмою на 9,9 мільйона гривень, тоді як реальна вартість цих робіт становила 534 тисячі гривень. 

«Антикорупційному виміру» з власних джерел відомо, що йдеться зокрема про Світлану Васіну — директорку Департаменту розвитку територій Херсонської ОДА. Вона очолила департамент у березні 2023 року.

Читайте також: Херсонська ексдепутатка позичила 1,3 мільйона колезі, підозрюваному у державній зраді

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір