Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Херсонська ексдепутатка позичила 1,3 мільйона колезі, підозрюваному у державній зраді

Депутатка Херсонської міської ради Оксана Пастух подала декларацію за 2023 рік. Згідно з декларацією, депутатка, яка нещодавно склала повноваження, позичила чималу суму іншому депутату, підозрюваному в державній зраді. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір». 

У вересні 2023 року депутатка від «Європейської солідарності» Оксана Пастух склала повноваження. Втім, декларацію вона мала подати — і в ній зазначила, що у 2023 році позичила кошти іншому депутату. Мова про депутата від «Партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити!» Іллю Карамалікова. Сума позичених коштів складає 1,3 мільйона гривень.

Цікавість до цієї фінансової операції викликана тим, що Іллю Карамалікова підозрюють у вчиненні державної зради й нині він перебуває в СІЗО. З цих причин він і не зміг подати декларації за 2021 – 2022 рр., що мав зробити до 31 січня 2024 року включно.

21 квітня 2022 року Херсонська обласна прокуратура повідомила Карамалікову про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). За даними слідства, Карамаліков, діючи всупереч присязі, перейшов на бік окупантів. Маючи доступ до документів, він збирав та передавав так званому куратору – представнику країни-агресора відомості щодо проукраїнських політичних діячів, активістів, представників правоохоронних органів та учасників бойових дій на сході України, а також іншу інформацію. 

Окрім цього, правоохоронці вважають, що Карамаліков закликав посадовців регіону співпрацювати з окупантами, організовував розміщення особового складу військовослужбовців рф та сприяв у проведенні ремонту їх техніки. З метою дискредитації чинної влади він активно брав участь у створенні проросійськими медіа пропагандистських матеріалів приходу «руського миру» на Херсонщину, стверджують правоохоронці. Йому призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Якщо провинну доведуть, то депутату загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Підозру оголосили очільниці окупаційного «міністерства спорту» на Херсонщині Ельвірі Вітренко

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір