Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Недогледів катер за 600 тисяч: Судитимуть екскерівника Держекоінспекції на Одещині

До суду передали справу щодо колишнього начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу. Експосадовця підозрюють у службовій недбалості, через яку держава втратила майно вартістю 600 тисяч гривень.

Як повідомляє Одеська обласна прокуратура, колишній начальник відділу Держекоінспекції порушив закон, недогледівши державне майно і не облікувавши його. 

Зокрема він не призначив людину, яка б матеріально відповідала за швидкісний катер. Цей водний транспорт екоінспектори використовували, щоб виявляти порушників, які незаконно ловили рибу. Також колишній посадовець не визначив місце, де б мав зберігатись катер.

Слідчі вважають: через те, що посадовець не достатньо добре виконував свої обов’язки, із власності Держекоінспекції фактично вибув катер, що був держмайном та вартував майже 600 тисяч гривень. 

Йому повідомили підозру у службовій недбалості. Справу передали до суду, а самого керівника звільнили. В ході слідства прокурори подали позов щодо відшкодування обвинуваченим завданих державі збитків. 

Читайте також: У Кропивницькому фірма, що оскандалилась через неналежну обрізку дерев, упорядковуватиме меморіальний цвинтар

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір