Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеська міськрада власним коштом відремонтувала водоканал і віддала за безцінь приватній фірмі, — Держаудитслужба

Державна аудиторська служба провела ревізію бюджету Одеської територіальної громади і виявила, що у 2003 році міська рада відремонтувала об’єкти «Одесводоканалу» і фактично за безцінь передала їх в оренду приватній структурі. 

Про це повідомляє Державна аудиторська служба. Аудитори встановили, що у 2003 році Одеська міська рада підписала договір оренди з товариством «Інфокс». Приватна структура отримала в оренду за безцінь майно комунального підприємства «Одесводоканал», а також інженерні мережі та комунікації з водопостачання та водовідведення, клієнтську базу, активи. Договір підписали на 49 років.

Оскільки комунікації комунального підприємства «Одесводоканал» були не в найкращому стані, перед тим як віддати майно приватній структурі, міська рада провела ремонт комплексу. Зокрема протягом 2007-2009 років міськрада отримала кредит Міжнародного банку реконструкції та розвитку під державні гарантії на суму понад 45 мільйонів доларів, і ці кошти використала на ремонт. 

По завершенню робіт у жовтні 2015 року майновий комплекс Одеського водоканалу ввели в експлуатацію. При цьому прибутки від водопостачання та водовідведення вже отримувала приватна компанія ТОВ «Інфокс», яка орендувала комплекс. 

Тобто Одеська міська рада взяла кредит, який потім погасила за бюджетний кошт, і на ці гроші відремонтувала майно, яким безкоштовно користується приватна компанія. Таким чином тодішнє керівництво міста віддала «Інфоксу» готовий бізнес, який стосується важливого сектору життєзабезпечення громадян.

Аудитори порахували, що міський бюджет витратив на погашення отриманого кредиту понад 370 мільйонів гривень, та зазнав збитків щонайменше на 338 мільйонів гривень через втрату важливого бізнесу й недоотримання доходу від нього. 

Читайте також: Одеська мерія замовляє роботи для військових у фірми соратника Труханова: за підрядником «шлейф» з кримінальних проваджень

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір