Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексдепутату Одеської міськради повідомили про підозру у пособництві державі-агресору

Колишньому депутату Одеської міської ради заочно повідомили про підозру у пособництві державі-агресору. ЗМІ повідомляють, що йдеться про бізнесмена Руслана Тарпана. 

За інформацією Одеської обласної прокуратури, колишній депутат співпрацював з федеральною службою охорони рф. Зокрема він передав колекцію з восьми раритетних автомобілів для виставки у Москві. Ці автомобілі виставлялись у   «Музейно-виставковому технічному центрі Автомобільно-мотоциклетного клуба федеральної служби охорони російської федерації». 

Прокуратура вважає, що російські спецслужби використовували ці автівки для пропаганди, формуючи культ величі росії, й мотивуючи молодь проходити військову службу.

Ексдепутат отримував похвалу від російської влади за активну співпрацю, і навіть був нагороджений грамотою від генерала федеральної служби охорони. За даними видання «Інтент», йдеться про Руслана Тарпана.  

Руслан Тарпан кілька разів обирався депутатом Одеської міської ради. Він володіє групою компаній «Інкор», яка займалась реконструкціями та ремонтами об’єктів в Одесі. У червні 2017 року Руслана Тарпана оголосили в національний розшук, а в серпні 2021 – в міжнародний. 

За даними слідства, компаніям, афільованим з Тарпаном, вдалося легалізувати понад 200 мільйонів гривень, попередньо привласнених з бюджету під час будівництва глибоководного випуску в Одесі. У липні 2022 року стало відомо, що Одеська обласна прокуратура внесла Руслана Тарпана у список осіб, що переховуються від правосуддя, і намагається екстрадувати його в Україну. 

У листопаді 2022 року вийшла постанова Окружного адмінсуду Києва, в якій йшлось про те, що одеський ексдепутат та бізнесмен Руслан Тарпан через українські суди намагається стати власником радянського авто епохи Сталіна. 

Читайте також: Ексзаступник голови Херсонської облради отримав чергову підозру у пособництві державі-агресору

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір