Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Дружина голови Київського райсуду Одеси придбала в США житло за 310 тисяч доларів

Дружина голови Київського районного суду Одеси Сергія Чванкіна у 2023 році придбала у Флориді нерухомість за 310 тисяч доларів. Сам суддя до декларації житло на березі океану не став вносити. 

Про це пишуть журналісти «Nikcenter». Так, дружина судді Сергія Чванкіна Неллі Голубєва є викладачкою Одеської юридичної академії. Журналісти встановили, що 13 лютого 2023 жінка зареєструвала у штаті Флорида в США компанію Ocean Project 828 LLC. Вже через місяць на цю компанію зареєстрували кондомініум, придбаний за 310 тисяч доларів.

Житло, яке придбала дружина одеського судді має дві спальні, дві вбиральні, а з вікон відкривається вид на океан. Кондомініум передбачає спільне утримання власниками помешкань території загального користування, зокрема тенісних кортів, газону, басейну. Щорічне виплати на обслуговування цих територій можуть коштувати сім’ї Чванкіна ще приблизно 6 тисяч доларів. 

Суддя Сергій Чванкін, заповнюючи декларацію про майновий стан у березні 2024 року, повідомив, що дружина придбала американську компанію Ocean Project 828 LLC. А от про елітну нерухомість суддя сказати забув. 

Офіційно за перший рік війни подружжя Сергія Чванкіна і Неллі Голубєвої заробило 10 мільйонів гривень. Тоді ж суддя задекларував чималі заощадження: понад 180 тисяч доларів, 215 тисяч євро і майже 1,5 мільйона гривень.

Після придбання житла у США збереження родини суттєво не змінились, і у 2023 році склали 164 тисячі доларів, 170,5 тисячі євро і 1,8 мільйона гривень. Отже за які кошти фірма Неллі Голубєвої придбала кондомініум — невідомо, бо й кредитів вона не брала.

Після виходу розслідування Nikcenter Сергій Чванкін повідомив редакції, що компанія дружини купила житло в іпотеку:

«Зазначаю, що вказана квартира придбана компанією OCEAN PROJECT 828 LLC за кредитним договором, укладеним строком на 30 років з переданням даної квартири в іпотеку. На теперішній час вищевказаною юридичною особою укладено договір оренди вказаної квартири з метою погашення відсотків за кредитом та тіла кредиту за рахунок орендних платежів», – йдеться у листі голови суду. Проте на питання щодо декларування цього майна суддя не відповів. 

Читайте також: Люстрований ексзаступник головного прокурора Одещини купив у Дубаї нерухомості на 400 тисяч доларів й не задекларував її

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір