Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

120 тисяч за оформлення громадянства України: На Одещині судитимуть посадовця міграційної служби

Щодо працівника Державної міграційної служби на Одещині закінчили досудове розслідування. Посадовця судитимуть за обвинуваченням у вимаганні грошей за оформлення громадянства. 

Як йдеться на сайті пресслужби ДБР, у грудні 2023 року до міграційної служби звернулась жінка, аби оформити громадянство України для своїх п’ятьох дітей. Їхній батько був іноземцем. Для виготовлення такої довідки жінка мала б заплатити лише адміністративний збір. 

Та слідство встановило, що посадовець міграційної служби вирішив додатково оцінити власні послуги у 120 тисяч гривень, які вимагав від жінки. Міграційника затримали у січні 2024 року в його робочому кабінеті під час передачі цієї суми. Йому висунули обвинувачення в отриманні неправомірної вигоди. Справу щодо нього передали до суду, чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі. 

«Антикорупційний вимір» раніше писав про подробиці цієї справи. Обвинувачення висунули Анатолію Сивоконю – співробітнику Овідіопольського відділу Державної міграційної служби в Одеській області.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір