Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Херсонщині після розголосу скасували конкурс ескізів в’їзного знаку в область

На Херсонщині скасували конкурс ескізів в’їзного знаку до області. Цей конкурс втрапив у скандал невдовзі після того, як стартував, і був скасований завдяки розголосу. Жюрі конкурсу повідомило, що представлені на конкурс роботи не відповідали положенню конкурсу, вимогам сьогодення та історичній правді. 

Для голосування на конкурсі  представили п’ять ескізів. Одразу дві запропоновані стели несли російські наративи: одна — з написом про утворення Херсонської області 30 березня 1944 року, інша — із зазначенням 1778 року. В обох варіантах цілком можливе порушення Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Конкурс проходив відповідно до розпорядження про проведення регіонального художнього конкурсу на визначення кращого ескізного проєкту в’їзного знака в Херсонську область, яку начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін видав 27 лютого 2024 року. Мета конкурсу — «пошук кращого концептуального ескізного проєкту в’їзного знаку в Херсонську область на межі Миколаївської та Херсонської областей». Щоправда, чимало підписників одразу засудили конкурс, адже Херсонська область перебуває під обстрілами росіян, а 70% області – в окупації.

Відповідальними за проведення конкурсу фактично є заступник начальника Херсонської ОВА Володимир Клюцевський та очільниця Департаменту з реалізації гуманітарної політики Херсонської ОВА Віолетта Царькова. Клюцевський у коментарях в соцмережах намагався комунікувати, а Царькова нічого не коментувала. 

Втім, 3 червня Херсонська ОВА повідомила, що переможця не визначили, із наступним формулюванням: «Це аргументовано тим, що подані роботи не відповідають положенню конкурсу, вимогам сьогодення та історичній правді».

Також журі рекомендує провести архітектурний конкурс згідно з Законом України «Про архітектурну діяльність» та Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів, затвердженого постановою Уряду».

Журналісти «Антикорупційного виміру» розповідали про конкурс, а також про те, скільки отримують з бюджету його організатори. 

Читайте також: У Кропивницькому ще 40 мільйонів витратять на ремонт спортшколи, розпочатий за «Великого будівництва»

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір