Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАБУ завершило слідство у справі заволодіння коштами на обстеженні пошкоджених росією об’єктів у Херсоні

Національне антикорупційне бюро завершило досудове розлсідування у справі заволодіння 7,7 мільйонами гривень на обстеженні об’єктів інфраструктури у Херсоні, які зазнали пошкоджень внаслідок атак російських військ. У квітні цього року в межах провадження затримали директорку Департаменту розвитку територій Херсонської ОВА, засновницю приватного товариства та його директора.  

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро. Досудове слідство дійшло висновку, що керівниця департаменту Херсонської ОВА змовилась з керівником та засновницею приватного товариства. Разом вони нібито завищили вартість технічного обстеження 107 об’єктів інфраструктури, зокрема шкіл, лікарень, тощо. 

Таким чином Херсонська ОВА уклала договір з ТОВ на обстеження за 10 мільйонів гривень, ціну завищивши при цьому у більш ніж 15 разів. Реальна ціна послуг з обстеження, як вважають правоохоронців, складала 534 тисячі гривень.

НАБУ підозрює, що учасники схеми заволоділи різницею у 7,7 мільйонів гривень. Це —  кошти з резервного фонду Кабінету Міністрів України. Директорку департамента, а також директора ТОВ і його засновницю підозрюють у привласненні майна, а також у внесенні неправдивих відомостей до документів. 

Журналісти «Антикорупційного виміру» писали, що йдеться про директорку Департаменту розвитку територій Херсонської ОВА Світлану Васіну, власницю ТОВ «Будівельні технології Південь» Марину Балан та директора цієї ж компанії Валентина Балана. 

Розслідування тривало близько року. Світлану Васіну відпустили під 800 тисяч гривень застави з покладанням низку обов’язків, Марину Балан заарештували з альтернативою застави в 1,5 млн грн застави, Валентина Балана — з альтернативою застави в 500 тис. грн з обов’язками. Як працювали підрядники раніше і які ще компанії, які виконують бюджетні підряди належать родині Балан, читайте у статті «Антикорупційного виміру».

Читайте також: До Херсонського міського суду призначили суддю з Києва: Що про нього відомо

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір