Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одеській мерії прокоментували ситуацію з будинком, де мешканці потерпають від злив

В Одеській міській раді прокоментували ситуацію, що склалась у будинку на проспекті Шевченка, 8-В. Там після російської атаки будівля зазнала пошкоджень, тож весь другий поверх демонтували, а замість даху першого поверху встановили плівку. В мерії розповіли, що наразі відбувається розробка проєктної документації, після якої можна буде говорити про обсяг та тривалість робіт. 

Про це «Антикорупційному виміру» розповіли в пресслужбі Одеської міської ради. Там зазначили, що будинок отримав серйозні пошкодження після вибуху російського снаряду. Влучання було поруч з будинком. Зараз міськрада розробляє проєктні рішення щодо відновлювальних робіт. Розробку проєктів планують закінчити до кінця червня цього року. 

«Об’єми та обсяги робіт можливо визначити після розробки проектно-кошторисної документації. Нормативними, будівельними та законодавчими актами не передбачено виконання тимчасових конструкцій, зокрема покриття даху будинку. Також треба врахувати досить складну конструкцію даху, при якій тимчасове покриття не в змозі захистити квартири від значних атмосферних опадів, які  випали  у червні поточного року», — пояснили в міській раді. 

Під «тимчасовим покриттям» мається на увазі плівка, якою замінили дах будинку. Той повністю знесли, коли ліквідовували наслідки влучання. Але плівка фізично не витримала ту кількість дощу, який випав у червні, і, як наслідок, вода потрапила у будинок. А більш серйозне тимчасове покриття міськрада встановити не може — це не передбачено законом. 

У матеріалі «Антикорупційного виміру» про проблеми мешканців будинку на проспекті Шевченка, 8-В, згадується також, що один з власників квартир у будинку хотів потрапити до районної адміністрації й знайти рішення для ситуації, що склалась. Там йому відмовили у відвідування, пославшись, нібито, на військовий час. 

У пресслужбі Одеської міської ради пояснили, що заборони на відвідування адміністрацій через війну немає. Однак, попри воєнний стан, будь-хто просто так прийти до адміністрації не може. Для цього завчасно потрібно записатись на прийом до того чи іншого органу, після чого з громадянином зв’яжуться й скажуть, коли можна прийти. 

Також у пресслужбі відмітили, що питанням будинку займається не районна адміністрація, а Департамент міського господарства Одеської міської ради. Туди можна записатись через канцелярію на прийом. 

Цю інформацію редакція доведе до відома мешканців будинку. Також був поданий запит щодо договору на розробку проектно-кошторисної документації, відповідь ще очікується. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що після січневої атаки російських військ мешканці будинку на проспекті Шевченка, 8-В, Одесі потерпають від злив. Адже Департамент з благоустрою міста придбав роботи з ліквідації наслідків руйнувань у ТОВ «КАСКАД-НИКА». Фірма розібрала завали, демонтувала дах і весь другий поверх, який не підлягав відновленню. Замість даху міськрада вкрила будинок білою плівкою, але вона не витримує опади.

Відтак в квартирах мешканців буквально йде дощ, стіни та стеля покриваються пліснявою, а електрика в будь-який момент може закоротити. Чиновники, замовивши проєктно-кошторисну документацію для капремонту, дозволили виконавцю робити проєкт аж до кінця 2024 року. Подробиці та фото тут.

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір