Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеського суддю, дружина якого придбала нерухомість у Флориді, перевіряють на відповідність посаді

Вища кваліфікаційна комісія суддів почала оцінювання діяльності голови Київського районного суду міста Одеси Сергія Чванкіна, щодо якого нещодавно журналісти опублікували розслідування. Йдеться про незадекларовану нерухомість його дружини у Флориді.

Про це пишуть журналісти «Nikcenter». Так, Вища кваліфікаційна комісія суддів почала оцінювання голови Київського райсуду Одеси Сергія Чванкіна. Зокрема перевіряють, чи відповідає суддя займаній посаді. Наразі розглянули вже кілька питань щодо роботи Чванкіна.

Питання щодо незадекларованих статків родини судді поки відклали у розгляді через великий обсяг матеріалів, адже Чванкін надав 200 сторінок документів. Зазначимо, це не вперше Сергій Чванкін проходить кваліфікаційне оцінювання. П’ять років тому щодо нього вже здійснювали перевірку, проте не звільнили. 

Разом з тим Громадська рада доброчесності ще п’ять років тому склала висновок щодо порушень у роботі судді та чималих статків його родини. 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що дружина голови Київського районного суду Одеси Сергія Чванкіна у 2023 році придбала у Флориді нерухомість за 310 тисяч доларів. Сам суддя до декларації житло на березі океану не став вносити. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір