Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Домовлялись про фальшиву інвалідність: У Миколаєві затримали підозрюваних у хабарництві

У Миколаєві двох чоловіків підозрюють у вимаганні та отриманні хабаря. За гроші, як вважає прокуратура, вони домовлялись з посадовцями медзакладів про фальшиву інвалідність для військовозобов’язаних, аби охочі уникнути мобілізації змогли виїхати з України. 

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, схему заробітку на ухилянтах організували двоє місцевих чоловіків, 20 та 22 років. За винагороду у 15 тисяч доларів вони обіцяли військовозобов’язаним допомогу з уникненням призову.

Правоохоронці встановили, що один з чоловіків шукав призовників, інший же домовлявся з посадовцями у медичних закладах. Медики мали надавати ухилянтами справки про інвалідність ІІ групи, яка б давала можливість чоловікам зніматись з військового обліку та виїжджати за кордон. 

Двох миколаївців затримали, коли, як вважає слідство, їм передали 3 тисячі доларів, як часткову оплату за свої послуги. Чоловікам повідомили про підозри у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення посадовою особою. Наразі вони перебувають під цілодобовим домашнім арештом. 

Читайте також: Інвалідність за 1800 доларів: В Одесі лікарка отримала підозру

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір