Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАЗК перевірить голову Нацполіції, сестра якого володіє бізнесом на Миколаївщині з річним виторгом у 400 мільйонів

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірить спосіб життя очільника Національної поліції України Івана Вигівського. Раніше журналісти встановили, що одразу після призначення на посаду, Вигівський оселився в будинку подруги родини з Миколаєва, яка не мала доходів на таку нерухомість. А на сестру голови Нацполіції оформлена частка у ТОВ «Югнефтепродукт», що на Миколаївщині. 

Про це повідомляє «Бігус.інфо». Журналісти видання у травні цього року випустили матеріал, у якому проаналізували декларації і виявили цікаві статки у родини Івана Вигівського. З січня 2023 року його призначили очільником Національної поліції України. «Бігус.інфо» встановили: у своїх деклараціях Вигівський часто зазначає, що користується позиченим чи орендованим майном. Та звідки у людей, приближених до родини очільника Нацполіції, взялись ці статки — пояснити важко. 

Зокрема після призначення на посаду Іван Вигівський поселився у будинку під Києвом. Він коштує 6,5 мільйона гривень й оформлений на подругу родини Вигівського з Миколаєва. Подруга проте не має законних доходів, аби придбати таку нерухомість. На питання журналістів про будинок та його походження, офіційна власниця не могла пригадати ні його місцезнаходження, ні його розмірів чи інших деталей. 

Крім цього, сестра Івана Вигівського має свою частку у компанії «Югнефтепродукт». Вона працювала вчителькою молодших класів, та після призначення брата на посаду голови Нацполіції, у неї з’явився бізнес з річним виторгом у 400 мільйонів гривень. 

Зокрема «Югнефтепродукт» — це товариство з Миколаївщини, яке займається гуртовою торгівлею пальним. Примітно, що упродовж 2022-2023 років фірма мала торгові взаємини щонайменше з двома фігурантами кримінальних проваджень. А слідство у цих справах вела поліція під керівництвом Івана Вигівського. 

Тож після публікації журналістів НАЗК перевірить ці факти, й НАБУ вирішить, чи відкривати справу стосовно голови Нацполіції і за якими фактами. 

Нагадаємо, Іван Вигівський до призначення на нинішню посаду два роки керував Київським управлінням, а до того рік очолював Полтавське управління. Протягом 2016-2020 років він керував слідством у Миколаївському управлінні, а також понад 10 років працював у структурах МВС на Миколаївщині.  

Читайте також: Незаконні активи одеського митника на 2,8 мільйона таки стягнуть у дохід держави: Рішення апеляції

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір