Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання земель на Одещині: Судитимуть заступника мера, його дружину, депутата та земельну спеціалістку

Правоохоронці завершили розслідування у справі заволодіння землями вартістю 1,7 мільйона гривень на узбережжі Дністровського лиману. Серед обвинувачених — заступник Білгород-Дністровського міського голови, директорка приватного підприємства, депутат сільської ОТГ, та земельна спеціалістка сільради. 

Як вважає Поліція Одещини, схему організувала директорка приватної фірми, яка займалась виготовленням земельних документів у Білгород-Дністровському. Її чоловік — сертифікований інженер-землевпорядник, який за сумісництвом обіймав посаду заступника міського голови.

Правоохоронці вважають, що учасниками схеми були також депутат сільської ОТГ та земельна спеціалістка тієї ж сільради. Кожен з них мав свою роль, яку вони виконували з червня 2020 по квітень 2023 року.

Зокрема вони нібито підробляли документи, згідно з якими їхні родичі мали нерухомість, розташовану на землях громади, і побудовану ще до 1992 року. Цей факт давав змогу родичам безкоштовно отримати у власність земельні ділянки.

Надалі землі планували легалізувати та продати покупцям, які б не підозрювали про походження цих ділянок. Усім фігурантам цієї схеми повідомили підозри у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, в придбанні права на майно шляхом шахрайства, та підробленні офіційних документів групою осіб за попередньою змовою. 

Розслідування у цій справі завершили, й обвинувальний акт направили до суду. На землі, що фігурують у справі, наклали арешт. Якщо вину обвинувачених доведуть, їм загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що директорка приватного підприємства, про яку йдеться у справі, це Наталя Криштопова. Їй належить зареєстроване у Затоці приватне підприємство «Центр проектування і приватизації», що займається діяльністю у сфері інжинірингу, геології та геодезії.

Андрій Криштопов є чоловіком Наталі й обіймає посаду заступника міського голови Білгород-Дністровської міськради. Схоже, він також отримав підозру у цій справі. Андрій Криштопов заснував у 2005 році ПП «Центр проектування та приватизації», де працював головним інженером, а його дружина Наталя обіймала посаду директорки. В у 2018-2020 роках Криштопов був керівником Одеської регіональної філії Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру».

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір