Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У ексзаступника Генпрокурора знайшли квартиру та землю в Одесі за 10 мільйонів

НАЗК промоніторило спосіб життя колишнього заступника Генерального прокурора України, й знайшло факти, що свідчать про його незаконне збагачення на понад 29 мільйонів гривень. 

Зокрема НАЗК встановило, що пов’язані з ексзаступником люди стали власниками нерухомості та автівок, походження яких не вдалось з’ясувати. Національне агентство з питань запобігання корупції припускає, що майно вони оформили на себе за дорученням службовця. 

Йдеться про автівки LEXUS ES 300H та LEXUS NX 300H, вартістю понад 960 та 480 тисяч гривень. До списку необґрунтованих активів входить і PORSCHE MACAN T вартістю 3,5 мільйона гривень. Щодо нерухомості, то це будинок та ділянка у Києві за понад 16,3 мільйона гривень, а також квартира й ділянка в Одесі за понад 10 мільйонів гривень. Знайшли у службовця і об’єкти за кордоном. У турецькій Анталії приближеним особам належить квартира та земельна ділянка за 3,9 мільйона гривень. 

Також у колишнього заступника Генпрокурора невідомо звідки з’явились два мільйони гривень готівкою та криптовалюта. НАЗК відправило матеріали перевірки до НАБУ для проведення досудового розслідування. 

Ймовірно, йдеться про ексзаступника Дмитра Вербицького. Нагадаємо, після розслідування журналістів проєкту «Схеми», щодо Вербицького розпочали службове розслідування, а 1-го липня Генеральний прокурор Костін звільнив свого заступника. 

Журналісти встановили, що вже колишній заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку «Коник» в Києві, який його племінник придбав за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень. Ця сума відповідно до ринкових цін є заниженою у 6 разів. НАЗК продовжує досліджувати статки колишнього посадовця й останній висновок щодо незаконних активів на 29 мільйонів додадуть до вже відкритого кримінального провадження щодо нього. 

Читайте також: НАЗК перевірить голову Нацполіції, сестра якого володіє бізнесом на Миколаївщині з річним виторгом у 400 мільйонів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір