Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївські «Слуги народу» голосували у Верховній Раді за законопроєкт про корупційні штрафи

Верховна рада України у першому читанні ухвалила скандальний законопроєкт №11340. Його у першому читанні підтримав 231 депутат. Давид Арахамія уже заявив, що він буде допрацьовуватись. 

«Антикорупційний вимір» проаналізував, які голоси щодо закону про корупційні штрафи віддавали представники Миколаївщини у Верховній Раді. Так, Миколаївську область у ВР представляють шестеро депутатів. Всі — представники президентської партії «Слуга народу». Й всі шестеро, як не дивно, віддали свої голоси «за» прийняття закону у першому читанні. 

Це нардепи Олександр Гайду, Максим Дирдін, Ігор Копитін, Ігор Негулевський, Олександр Пасічний, Артем Чорноморов. 

Додамо, що через обурення громадськості до другого читання законопроєкт пообіцяли доопрацювати. 

«Наразі пройшло перше читання і в нас є перелік зауважень у письмовій формі від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Вищого антикорупційного суду, які мають цим механізмом користуватись. Угода — це право прокуратури, а не обов’язок. Сподіваюсь, що сьогодні ні в кого, особливо в середовищі громадських активістів, немає сумнівів у доброчесності та професійності керівника САП Олександра Клименка»,  — зазначив Давид Арахамія

Нагадаємо, від Кіровоградщини всі «Слуги народу» теж голосували «за»: Олександр Дануца, Ігор Мурдій, Юрій Кузбит, Олег Тарасов. «За» проголосували також Олег Воронько від депутатської групи «Відновлення України», і Богдан Торохтій від «Партія За майбутнє». 

Підтримали закон про корупційні штрафи і представники Херсонщини у Верховній Раді, зокрема троє з чотирьох херсонських: Павло Павліш, Володимир Іванов та Сергій Козир, Вікторія Вагнєр не голосувала. Тобто не проголосувала проти, а саме не голосувала. 

З Одещини теж усі «слуги» проголосували «за»: Артем Дмитрук, Олексій Леонов, Сергій Колебошин, Олександр Ткаченко, Степан Чернявський, Олег Колєв. Зі «слуг» не голосував лише Олександр Горенюк. Ще один голос «за» віддав представник партії «Наш край» від Одещини Антон Кіссе.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір