Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Штрафи за корупцію: як за скандальний закон голосували нардепи з Херсонщини

Верховна рада України у першому читанні ухвалила скандальний законопроєкт 11340, який фактично дозволяє підозрюваним у корупційних правопорушеннях піти на угоду зі слідством та уникнути покарання. І навіть не виказувати інших учасників оборудки, сплативши «штраф» за це. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Законопроєкт у першому читанні підтримав 231 депутат, зокрема троє з чотирьох херсонських: Павло Павліш, Володимир Іванов та Сергій Козир. Вікторія Вагнєр не голосувала. Тобто не проголосувала проти, а саме не голосувала. Всього ж законопроєкт підтримав 231 депутат, зокрема і Микола Задорожній, якому днями оголосили підозру у вимаганні хабаря.

Проти законопроєкту виступають Антикорупційний комітет Ради, НАБУ і САП, повідомляє Рух ЧЕСНО. Вони попереджали про ризики й корупційний фактор в деяких нормах —  редакція, винесена на перше читання, надає можливість підозрюваному чи обвинуваченому у вчиненні особливо тяжкого корупційного злочину отримати менш суворе покарання за умови просто часткового відшкодування збитку.

Тобто корупціонери зможуть «сплатити штраф», «відшкодувати збитки» і легально відкупитись від в’язниці, не викриваючи інших учасників злочину. Тарифна сітка штрафів наступна:

  • від 2,057 до 20,4 мільйона гривень – у разі вчинення нетяжкого злочину,
  • від 20,417 до 102 мільйони гривень – у разі вчинення тяжкого злочину,
  • від 102 до 204 мільйони гривень – у разі вчинення особливо тяжкого злочину.

Читайте також: Вирок за держзраду ексдиректору херсонського водоканалу: Скобліков співпрацював з Росією задовго до 2022 року

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

4 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір