Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Віджали» турбазу, погрожуючи облити кислотою: На Одещині затримали міського голову 

Голові міської ради на Одещині повідомили про підозру у вимаганні передачі права на майно та погрозах насильством. Ймовірно, йдеться про Віталія Граждана, очільника Білгород-Дністровської міської ради. 

Як повідомляє поліція Одещини, міський голова організував напад на співвласницю бази відпочинку на березі Чорного моря в селищі Сергіївка, в Білгород-Дністровському районі. 

Слідчі вважають, що мер діяв не сам, а з підконтрольними йому спільниками. Вони напали на підприємицю й нібито погрожували насильством щодо неї та її рідних, якщо вона не передасть їм половину корпоративних прав на базу відпочинку. 

У висновку 50% прав залишились жінці, а інші 50% отримало підконтрольне меру товариство. Згодом власницю повністю усунули від справ, а на комплекс підшукали покупця. 

Поліція стверджує, що жінку надалі вмовляли віддати решту прав майбутньому власнику, а в разі відмови погрожували, що обіллють її кислотою. Мер начебто підібрав знайомого адвоката, підконтрольних реєстраторів та нотаріусів. Вони мали переоформити «віджату» туристичну базу на потенційних покупців.

Затримали мера «на гарячому», коли він отримував 30 тисяч доларів завдатку від покупців турбази. Слідчі вважають його організатором злочинного угрупування і підозрюють у вимаганні прав на майно, поєднане з погрозами насильством. Йому мають обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Вчора, 19 липня, повідомлялось про обшуки у Білгород-Дністровській міській раді й про затримання міського голови Віталія Граждана. Ймовірно, підозру отримав саме він. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір