Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Посадовицю Антимонопольного комітету в Одесі затримали на хабарі за «відмазування» порушника

В Одесі затримали посадовицю територіального відділу Антимонопольного комітету. Жінка за 10 тисяч доларів нібито обіцяла підприємцю «мінімізувати» штрафні санкції за порушення антимонопольного законодавства.

Про це повідомляє поліція Одещини. Антимонопольний комітет знайшов порушення в діях підприємця, що придбав нежитлову будівлю на аукціоні та надалі приватизував її. Власника фірми мали б притягнути до відповідальності.

Натомість вважає слідство, посадовиця територіального відділення АМКУ, яка відповідала за захист економічної конкуренції, вимагала у цього підприємця хабаря. В обмін на 20 тисяч доларів жінка нібито обіцяла йому пригальмувати з розглядом справи, а в разі відмови платити, погрожувала передати справу до правоохоронних органів. 

Згодом хабар у 20 тисяч доларів здешевів і зменшився до 10 тисяч доларів. Слідство встановило, що посадовиця діяла через посередника, аби не виказати себе. Посередник мав передати хабар, не знаючи про злочинне походження цих грошей. 

Відео: Поліція Одещини

Під час передачі коштів посадовицю Антимонопольного комітету затримали оперативники. Їй повідомили про підозру у вимаганні та отриманні хабаря в особливо великих розмірах. Її помістили під варту з можливістю виходу на волю під заставу у мільйон гривень. 

Фото: Поліція Одещини

Читайте також: На хабарі за імпорт товарів викрили посадовицю Одеської митниці

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір