Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі судитимуть медиків за фальшиві діагнози для ухилянтів

До суду передали справу щодо чотирьох медиків Центру первинної медико-санітарної допомоги Одеси. Їм висувають виготовлення фальшивих медичних довідок, які звільняли військовозобов’язаних від служби. 

Як повідомляє Одеська обласна прокуратура, організувала схему збагачення на призовниках завідувачка Одеської амбулаторії. Допомагали їй лікар та двоє медичних сестер, як вважає слідство. 

Вони нібито виготовляли й видавали медичні документи з фальшивими діагнозами та історіями хвороб, й допомагали отримати інвалідність. Ці документи надалі давали можливість отримати відстрочку й виїхати за кордон. 

Для виготовлення цих документів використовували підроблені печатки, бланки медичних установ, а інформацію про діагнози вносили від імені інших профільних лікарів. Такі довідки обходились військовозобов’язаним від 5 до 7 тисяч доларів.

Правоохоронці виявили щонайменше 20 епізодів, коли чоловіки користувались незаконними послугами медиків. Працівникам та завідувачці амбулаторії повідомили про підозри у перешкоджання законній діяльності ЗСУ та підроблення офіційних документів. Справу щодо них передали до суду. 

Фото: Одеська обласна прокуратура

Читайте також: Домовлялись про фальшиву інвалідність: У Миколаєві затримали підозрюваних у хабарництві

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір