Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Херсонській та Миколаївській областях викрили корупційну схему видачі водійських посвідчень

Правоохоронці з ДБР інформують, що викрили корупційну схему з видачі водійських посвідчень на Херсонщині та Миколаївщині. Пʼятьом учасникам групи повідомили про підозру в отриманні хабарів за змовою. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на пресслужбу Херсонської обласної прокуратури.

Серед підозрюваних начальник одного із загонів ГУ ДСНС в Херсонській області, діючий та колишній співробітники правоохоронного органу, працівник автошколи, а також посадовець територіального сервісного центру. Їм інкримінують одержання неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Слідство вважає, що організатором схеми виступав співробітник ДСНС. Інші четверо учасників, ймовірно допомагали йому.

Вони налагодили заробіток на «сприянні» у швидкому отриманні послуг сервісних центрів МВС у Херсонській та Миколаївській областях. За кожним учасником групи був закріплений окремий напрямок діяльності. 

Вартість «допомоги» в отриманні прав залежала від складності питання, але в середньому становила 20 000 грн. В прокуратурі повідомляють, що серед клієнтів були навіть регіональні топчиновники, їхні близькі або знайомі. 

Під час обшуків у фігурантів вилучили чорнові записи, бланки, печатки, штампи, гроші, мобільні телефони тощо. На одній із карток організатора виявили понад 200 транзакцій від «клієнтів» на 760 000 грн, повідомили правоохоронці.

Читайте також: Допомагали ухилянтам: п’ятеро ймовірних спільників судді з Одещини отримали підозри від НАБУ

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір