Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підприємство з Херсонщини поверне понад 820 тисяч за неякісні роботи з будівництва дитсадка

За позовом Скадовської окружної прокуратури Херсонської області суд зобов’язав приватне товариство з обмеженою відповідальністю повернути до місцевого бюджету понад 820 тисяч гривень. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

Прокурори в суді довели, що з місцевого бюджету надмірно сплатили кошти за будівництво дошкільного навчального закладу в селі Залізний Порт, що призвело до матеріальної шкоди та стало підставою для нарахування штрафних санкцій. 

Між комунальною установою Херсонської обласної ради та приватним підприємством був укладений договір на виконання робіт з будівництва дитячого садка. Після виконання умов договору виконавець завищив вартість наданих послуг, а з місцевого бюджету йому надлишково сплатили кошти. 

Йдеться про ТОВ «Пересувна механізована колона №132» (на момент укладання угоди мало статус приватного акціонерного товариства, але у 2021 році стало товариством з обмеженою відповідальністю), яке отримало два підряди на будівництво дитсадка на 45 місць у Залізному порту. 

Одна закупівля — вартістю 1 499 600 грн. Сума договору була на 400 гривень менше тієї, яка передбачає обов’язкові відкриті торги, тобто допороговою. Що вже може свідчити про зацікавленість замовника у виборі саме цього підрядника.

Інша сума складає майже 7,6 млн грн – її немає на порталі публічних закупівель Прозорро, адже це був як раз час затвердження змін і ще не всі торги проводили за допомогою електронних систем. Втім, свідчення про це є в youcontrol.com.ua.

Зрештою керівник Скадовської окружної прокуратури Херсонської області звернувся до Господарського суду Одеської області в інтересах держави із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Пересувна механізована колона № 132», в якому просив суд стягнути з підприємства  на користь Бехтерської сільської військової адміністрації Скадовського району Херсонської області збитки в сумі 748 282,44 грн та штрафні санкції в сумі 74 828,24 грн.

В обґрунтування заявлених позовних вимог прокурор посилався на те, що відповідач роботи за договорами від 14.01.2016 та від 14.12.2017 завищив в обсягах та неякісно виконав, що свідчить про ухилення останнього від виконання покладених на нього обов`язків, що призвело до збитків.

Господарський суд Одеської області позов окружної прокуратури задовольнив у повному обсязі – кошти підлягають поверненню громаді. Зрештою підрядник тепер винен державі 823 110,68 грн. Нагадаємо, що село Залізний Порт на Херсонщині наразі перебуває в окупації.

Читайте також: Херсонський зрадник Сальдо отримав підозру за наказ вивозити зерно

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

3 коментарі

  1. […] «Антикорупційний вимір» оглядає найцікавіші новини тижня про корупцію та боротьбу з нею на Херсонщині. Цього тижня – більше про тих, хто співпрацює з росіянами. Хоча і не без дивних закупівель. […]

  2. […] «Антикорупційний вимір» оглядає найцікавіші новини тижня про корупцію, боротьбу з нею та відновлення на Херсонщині. Чим запам’ятався останній тиждень серпня читайте в цьому матеріалі.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір