Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд на Миколаївщині: аналізуємо закупівлі

Як з’ясував протягом тижня «Антикорупційний вимір», на Миколаївщині чиновники провели низку сумнівних закупівель. Наприклад, постачання паливних брикетів RUF у Доманівці довірили компанії, яка запропонувала найдорожчу ціну. До того ж капітальний ремонт захисної споруди в селі Михайло-Ларине за понад три мільйони бюджетних гривень проведе «улюбленець» чиновників.

Крім того, протягом тижня повідомлялося про затримання агентів рф, серед яких правоохоронець, про переплату за паливо для шкіл та затримання двох адвокаток за допомогу ухилянтам.  

Цікаві закупівлі 

КУ «Доманівський освітньо-культурний центр» на Миколаївщині провів торги на закупівлю паливних брикетів RUF. Відомство оцінило закупівлю в мільйон бюджетних гривень. На торги подали 15 пропозицій від різних підприємств, серед яких виділили три. В результаті підряд отримала найдорожча з трьох пропозицій. А саме компанія «Атлас-кроп», яка запропонувала поставити брикети за 689,7 тис. грн. 

Таким чином, тонна брикетів обійдеться бюджету в 6897 грн. Паливо має бути поставлено до 30 вересня 2024 року. Ця ціна відповідає ринковій. 

ПП «Атлас-кроп» зареєстрували у 2021 році в Миколаєві. Власницею підприємства вказана місцева жителька Марія Бойченко. Примітно, що серед КВЕДів, пов’язаних із виробництвом меблів і будівництвом, є досить екзотичні. Наприклад, морське та прісноводне рибництво. За час свого існування компанія уклала декілька угод за бюджетний кошт у Миколаївській області загальною вартістю 1,8 млн грн.

Також відділ освіти, культури, молоді та спорту Воскресенської селищної ради Миколаївської області без проведення відкритих торгів уклав угоду на капітальний ремонт захисної споруди в селі Михайло-Ларине. Ремонт планують завершити у грудні 2024 року. Роботи виконує частий отримувач бюджетних коштів ПП «Агротехсервіс Д.В.В.». 

Компанію зареєстрували у 2001 році в Миколаївській області. Наразі власницею ПП вказана жителька Южноукраїнська Миколаївської області Олена Зарицька. Раніше засновником підприємства був Володимир Давій, який зараз значиться директором компанії.

З 2017 року ПП активно отримує бюджетні підряди в Миколаївській області. Станом на зараз компанія підписала угод на загальну суму майже 74 мільйони бюджетних гривень. Пік прийшовся на 2023 рік. При цьому в компанії працює не багато людей. Примітно, що Володимир Давій поєднує ставку директора зі ставкою інженера з охорони праці, а Зарицька є спеціалісткою з договірної роботи.

Варто також зазначити, що Давій є керівником і засновником ще низки компаній. Одна з них – ПП «Піаф» – також отримує бюджетні підряди. Олена Зарицька, схоже, є родичкою колишньої спеціалістки відділення комплектування Южноукраїнського міського військового комісаріату Алли Коцюр, яка звільнилась з посади у 2021 році. Ще один імовірний родич Коцюр і Зарицької В’ячеслав Савельєв влаштований у ПП «Агротехсервіс Д.В.В.» електрозварником.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір