Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Одещини: Бойовий медик голодує, правоохоронці розслідують розкрадання, а бізнес відновлюється

Протягом тижня «Антикорупційний вимір» розповідав про скандал у лікарні та з Меморіалом Героїв, про справи про розкрадання десятків мільйонів гривень, а також про відновлення бізнесу і житла, зруйнованого ракетними атаками рф. Поки чиновники проводять сумнівні закупівлі і правоохоронці розслідують розкрадання десятків мільйонів гривень, люди самотужки відбудовують життя навколо. 

Хороші новини 

В Одесі поступово відновлюється «Музей цікавої науки». Вже працює два філіали музею в місті. Детально про історію відродження музею читайте в матеріалі за посиланням.  

Також редакція пропонує вашій увазі історію багатодітної родини з Маяк, що самотужки відбудовує своє житло та бізнес. Багатодітна родина мала б отримати компенсацію позачергово, адже передбачені пільги. Та система, яка приймає заявки, не враховує пільги. Хороша новина — все ще є шанс отримати компенсацію. Проте, важко сказати, коли ж це нарешті станеться. 

Скандали тижня 

Бойовий медик Петро Конопля, який проходить лікування в Одеській обласній лікарні №2, оголосив про голодування. Таким чином чоловік хоче привернути увагу до умов перебування в лікарні. Крім обшарпаних запліснявілих стін, бойового медика хвилює неякісне і незбалансоване харчування, яке споживають чимало військовослужбовців у закладі. Як виправдовувалися в лікарні — читайте в матеріалі за посиланням

Крім того, стало відомо, що одеські бізнесмени «засвітилися» в скандалі з Меморіалом Героїв за 1,8 мільярда. Тендер на будівництво Військового Меморіалу в Києві отримала компанія, пов’язана з фігурантом історії про зливи в НАБУ Георгієм Біркадзе. Ця компанія «Білдінг Юа» складається з консорціуму трьох фірм, який був створений через день після оголошення тендеру. Про це повідомив Денис Бігус у своєму блозі на каналі Bihus.info. Крім того, одна з учасниць цього консорціуму – одеська фірма, що має звʼязок з розробником проєкту Меморіалу.

Що там з розкраданнями 

У справі про розкрадання 3,7 млн грн на відновленні енергоінфраструктури Одещини після ворожих обстрілів прокуратури скерували до суду обвинувальний акт. Перед судом постануть двоє керівників підрядних компаній. Про що мова, дізнайтеся з новини «Антикорупційного виміру».  

Тим часом Вищий антикорупційний суд  скасував підозру екснардепу Олександру Грановському, якого раніше вважали причетним до розтрати коштів на Одеському припортовому заводі. Прокурори САП збираються оскаржити рішення. Мова про розкрадання на державному АТ «Одеський припортовий завод» у сумі 93,3 мільйона гривень. 

Розірвано договір на 120 мільйонів

В Одесі за рекомендацією БЕБ розірвали договір на ремонт школи за 120 мільйонів гривень. Аналітики Бюро економічної безпеки визначили, що фірма-переможець не відповідала кваліфікаційним вимогам закупівлі. Фахівці БЕБ встановили, що фірма-переможець насправді не мала необхідної матеріально-технічної бази для проведення капремонту школи, а також достатньої кількості працівників. 

Жодного тижня без справ про ухилянтів 

До суду передано справу військовослужбовця з Одещини, якому інкримінують зловживання впливом. За даними слідства, він обіцяв допомогти уникнути мобілізації та надати незаповнені бланки повісток з печатками та підписами за гроші. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір