Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Херсоні 22 мільйони на ремонт укриття без тендеру довірили фігуранту кримінального провадження

Херсонська обласна клінічна лікарня заплатить близько 22,4 мільйона гривень за капітальний ремонт укриття. Підряд без тендеру віддали компанії, яка фігурує у кримінальному провадженні через підробку актів виконаних робіт під час виконання попереднього бюджетного замовлення. Про це повідомляє Nikcenter.

Херсонська обласна клінічна лікарня оголосила закупівлю на виконання капітального ремонту свого укриття без використання електронної системи. Без конкуренції обрали підрядником місцеве ТОВ «Дніпрбурсервіс».

Згідно з договором, компанія має завершити роботи до 15 грудня 2024 року. Більшу частину вартості робіт – 16,9 млн грн – оплатять коштом субвенції із державного бюджету. Найбільше коштів витратять на загально будівельні внутрішні роботи, які коштуватимуть 7,6 мільйона. Ще майже у 2 мільйони обійдеться придбання устаткування для маломобільних груп населення.

Також підрядник має облаштувати укриття опаленням, вентиляцією, обладнати водопровід та каналізацію, облаштувати комп’ютерну мережу. 

ТОВ «Дніпрбурсервіс» зареєстроване 15 років тому у Херсоні і належить місцевому жителю Василю Пʼятигорцю. За час роботи компанія отримала бюджетних підрядів на 78 мільйонів гривень, але ремонтувати укриття буде вперше. 

Як зʼясував Nikcenter, у 2018 році Головне управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження, у якому фігурувало ТОВ «Дніпрбурсервіс». За даними слідства, відділ освіти Києво-Святошинської райдержадміністрації уклав договір з компанією на будівництво свердловини для місцевої школи. «Дніпрбурсервіс», як вважали правоохоронці, роботи у повному обсязі не виконав, проте це не завадило компанії і відповідальним чиновникам внести неправдиві дані до актів виконаних робіт на суму майже 450 тис. грн. Поліція відкрила провадження за фактом службового підроблення, проте, судячи з даних, оприлюднених у Єдиному державному реєстрі судових рішень, активного розслідування не було: остання ухвала датована березнем 2018 року і стосувалась надання дозволу слідчому на доступ до документів, які зберігалися у посадових осіб райдержадміністрації. 

Nikcenter звернувся до ТОВ «Дніпрбурсервіс» із проханням прокоментувати, чи було закрито провадження ГУ Нацполіції в Київській області, чим завершилося розслідування та який статус у провадженні має компанія. 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що Рахункова палата представила звіт про аудит ліквідації наслідків руйнування Каховської ГЕС, де виявила низку недоліків у витратах коштів.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір