Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вирок херсонським зрадникам у справі про захоплення відділення «Укрпошти»

Малиновський районний суд  Одеси у вівторок, 10 вересня, виніс вирок окупаційному «губернатору» Херсонської області Володимиру Сальдо та шістьом його поплічникам у справі про захоплення «Укрпошти» в окупованому Херсоні.

Про це повідомляє Nikcenter із зали суду.

Згідно з вироком судді Сергія Черевка, Володимира Сальдо та його поплічників – Катерину Губарєву, Віктора Фірмана, Олену Принь, Тетяну Дубініну, Сергія Міхнєва та Інну Горлачову – обвинувачували в захопленні майна, транспортних засобів та приміщень «Укрпошти» на окупованій території Херсонщини на початку повномасштабного вторгнення.

Володимира Сальдо, його «заступницю у сфері цифровізації та соціальної політики» Катерину Губарєву та колишнього директора Херсонської дирекції «Укрпошти» Віктора Фірмана, який став на бік окупантів, визнали винними у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.1 та ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України – пособництві державі-агресору та колабораційній діяльності.

Сальдо отримав вирок у вигляді позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією майна, а Губарєва та Фірман – по 12 років увʼязнення.

Четверо інших фігурантів, які також брали участь у створенні фейкового підприємства, отримали покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років з конфіскацією майна. Йдеться про очільницю «Пошти Криму» Олену Принь, співробітницю Кримської дирекції «Укрпошти» Тетяну Дубініну, експрацівницю Запорізької дирекції «Укрпошти» Інну Горлачову та працівника «Пошта Херсон» Сергія Міхнєва. Всіх фігурантів справи оголосили у міжнародний розшук.

За словами адвоката Сальдо Сергія Потопальського, сторона захисту має намір подати апеляційну та касаційну скарги, адже справа слухалася за спеціальною процедурою «in absentia» — за відсутності обвинуваченого у залі суду.

Для Володимира Сальдо це вже другий вирок: «Антикорупційний вимір» повідомляв, що 8 листопада 2023 року той самий Малиновський суд Одеси визнав винним Володимира Сальдо у державній зраді, колабораційній діяльності та запереченні збройної агресії Російської Федерації. Апеляція тоді також підтвердила вирок.

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір