Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У декларації депутата з Херсона знайшли недостовірних даних на понад 10 мільйонів: пояснює окупацією

НАЗК перевірило декларацію за 2022 рік, яку подав депутат Херсонської обласної ради Олександр Гордієнко. Агентство встановило, що він вказав неточних та недостовірних відомостей на 10,3 мільйона гривень. 

Про це свідчать результати перевірки, яку НАЗК провело з квітня по серпень цього року. 

Зокрема НАЗК встановило, що депутат не задекларував земельну ділянку, площею 500 тисяч квадратних метрів у селі Шляхівка Херсонської області. Станом на 2022 рік її вартість перевищує 1,8 мільйона гривень. 

Ще в 610 тисяч гривень оцінили іншу земельну ділянку в селі Раківка на Херсонщині, площею в 2 тисячі квадратних метрів, яку також не задекларував депутат. Загалом таких незадекларованих ділянок на території Херсонської області НАЗК нарахувало на 10 мільйонів 110 тисяч гривень.

Олександр Гордієнко надав пояснення Національному агентству з питань запобігання корупції. За словами депутата, ці ділянки він не декларував, бо документи на них були знищені під час окупації. Та НАЗК не врахувало пояснення, оскільки вважає, що попри відсутність документів депутат все одно залишається власником цих земель.

НАЗК вбачає в діях Гордієнка кримінальне правопорушення за статтею про декларування недостовірної інформації.  

Читайте також: На Кіровоградщині суд оштрафував депутата за брехню в декларації

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір