Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Матеріал про суд на Одещині отримав спеціальну відзнаку на Національному конкурсі журналістських розслідувань

На Національному конкурсі журналістських розслідувань цього року спеціальну відзнаку отримав матеріал NGL.media, що наводить аналітику вироків Білгород-Дністровського міськрайонного суду на Одещині, після яких чоловіки ставали єдиними опікунами дітей і звільнялись від військової служби. 

Про це йдеться на сторінці організатора конкурсу Media Development Foundation. Тож у Національному конкурсі журналістських розслідувань у 2024 році перемогу здобула робота журналістів Bihus.Іnfo «Ми їх знайшли! Спецоперація СБУ проти журналістів: обличчя, імена, наслідки». У матеріалі авторства Максима Опанасенка розкривається тема стеження співробітників СБУ за командою редакції.

Розслідувач з колегами ідентифікували осіб, які стежили за журналістами Bihus.Іnfo в день їхнього корпоративу в січні 2024 року. Після цього президент України звільнив Романа Семенченка з посади начальника Департаменту захисту національної державності СБУ.

Спеціальну відзнаку на цьогорічному конкурсі журналістських розслідувань отримала журналістка NGL.media Наталя Онисько за матеріал «Тато на час воєнного стану». У розслідуванні проаналізували понад 30 тисяч судових справ за 2021-2023 роки щодо розлучень, після яких чоловіки залишились єдиними опікунами своїх неповнолітніх дітей. 

Зокрема в матеріалі йдеться про Білгород-Дністровський міськрайонний суд, на який з усіх проаналізованих справ припадає 30% таких вироків. 

Зазначимо, до фіналу премії відібрали десять розслідувань від журналістів The Kyiv Independent, Схеми, NGL.media, Bihus.info, Слідство.Інфо. Усі вони отримали пам’ятні дипломи за свої роботи.

Читайте також: За заявою «Антикорупційного виміру» відкрили кримінальну справу

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір