Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Дорогі автівки для тероборони, ремонти без торгів і корупційні провадження: Антикорупційний огляд Миколаївщини

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій про події на Миколаївщині, що виходили протягом минулого тижня.

Автівки для тероборони за завищеними цінами. Виконавчий комітет Миколаївської міської ради для завдань територіальної оборони міста закупив три автівки RENAULT DUSTER. Загальна вартість авто складає 2,2 мільйона гривень. Тобто ціна однією автівки 756,8 тис. грн. При цьому на сайті офіційного дилера RENAULT ціна автівки, яка збігається з характеристиками, описаними в документації до торгів у Миколаєві, складає від 711 тис. грн. Тобто дешевше на більше, ніж 50 тис. грн. Постачати машини дорожче, ніж в офіційного дилера, буде фірма колишнього очільника Миколаївської облдержадміністрації, брата ексочільника УМВС України в Херсонській області Вадима Мерікова. 

В Очакові ремонтують лікарню, обираючи підрядників без конкурсу.  КНП «Очаківська багатопрофільна лікарня» в Миколаївській області без проведення відкритих торгів уклало дві угоди на ремонт закладу. Загальна сума робіт складає понад 3,8 мільйона гривень. Виконає ремонт ФОП Арсентьєв В.В., що зареєстрували у 2019 році. Ремонтувати інфекційне відділення лікарні за 2,2 млн грн буде ФОП Мей В.О. 75-річний житель Очакова Валерій Мей зареєструвався як ФОП у 2018 році. Примітно, що головним КВЕДом підприємця Мей В.О. є роздрібна торгівля з лотків і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами. Також Валерій Мей у 2006 році очолював нині вже ліквідоване КП «Очаківський комбінат комунальних підприємств». 

Справу екснардепа Корнацького передадуть до суду. Його підозрюють в незаконному отриманні 914 тисяч гривень компенсації за оренду готельного номера у Києві. Варто також нагадати, що компанія Корнацького за безцінь користувалась 46 гектарами сільськогосподарської землі. Сам Корнацький та його родичі, які наразі значаться засновниками компанії «Агрофірма Корнацьких», мали російське громадянство.

Миколаївського ексчиновника оштрафували за неподання декларації. Колишнього начальника ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області оштрафували на 850 гривень за те, що не подав декларацію після звільнення.

Застава у 40 мільйонів. Директору компанії-підрядника, що будувала міст на Миколаївщині, призначили заставу у справі заволодіння бюджетними коштами. Сума застави складає 40 млн грн. За матеріалами слідства, підрядник фактично не виконав роботи з будівництва моста в Вознесенському районі. Однак директор вніс до офіційних документів інформацію про завершені роботи. Таким чином на рахунок підрядника перевели надлишкових 39 мільйонів гривень.

Миколаївське КП хоче придбати обладнання за мільйон євро в кредит. Депутатам Миколаївської міської ради пропонують погодити кредит для комунального підприємства «Миколаївські парки» на найближчій сесії для закупівлі спеціальної техніки, яка буде використовуватися для прибирання міста взимку та влітку.

27 справ про розкрадання гуманітарки. Таку кількість проваджень від початку повномасштабної війни відкрили на Миколаївщині  На Одещині зареєстрували 31 таку справу, а на Херсонщині — 8. Серед розслідувань про незаконне використання гуманітарної допомоги — справи про заволодіння автівками, призначеними для Збройних сил і ввезеними в Україну без сплати митних платежів.

Продавав паливо військових. На Миколаївщині заступнику командира дивізіону повідомили про підозру у викраденні військового майна. Посадовець, за версією слідства, продав цивільному 25 тонн пального військової частини.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір