Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Херсоні представники підрядника напали на журналістку на будівництві за бюджетний кошт

В Херсоні на журналістку видання «Мост» Олену Гнітецьку напали на місці будівництва підземної школи. Чоловік штовхав журналістку й викинув її телефон у котлован. На місце приїхала поліція та швидка допомога. 

Про це Олена Гнітецька повідомила представнику Інституту масової інформації у Херсонській області Сергію Нікітенку. Журналістка працює над темою підземних шкіл у Херсоні, й для цього особисто приїхала на будівництво. Роботи викликають обурення місцевих мешканців, тож Олена Гнітецька мала з ними поспілкуватись. 

Приїхавши на місце, вона знайшла людей, на яких їй вказали як на представників забудовника. 

«Коли я підійшла до них, аби поставити питання, чоловік почав на мене кидатися, забрав мій телефон і викинув його в котлован, почав щось кричати, штовхатися і кидати в мене каміння», – розповіла Олена Гнітецька.

За її словами, чоловік відмовився повертати їй телефон, тож вона відійшла від будівництва й попросила перехожих викликати поліцію. Водночас на будівництво приїхав чоловік, який представився як Віктор Спурза.

«Він мені відразу заявив, що все про мене і онлайн-медіа МОСТ знає. Передав вітання редактору медіа. Почав казати: «Ви постійно про мене пишете погано. Чого ти взагалі сюди прийшла?». В цей момент підʼїхала поліція і цей Спурза дав команду нападнику повернути мені телефон», — розповіла Олена Гнітецька Інституту масової інформації.

Поліцейські на місці опитали присутніх, ті в свою чергу заявляли, що нападу на журналістку не було. Нападник, на якого вказала Олена Гнітецька, за їхніми присутніх нібито випадково випустив з рук телефон жінки. Як телефон журналістки потрапив до його рук, він не пояснив. Поліція взяла пояснення у журналістки та свідків. Олену Гнітецьку оглянули лікарі швидкої допомоги.

Зазначимо, Віктор Спурза родом з Львівщини і є співзасновником ТОВ «Будпостач-СТСВ». Фірма займається будівництвом кількох підземних шкіл у Херсоні на кошти бюджету. Щодо нього відкрили кримінальне провадження за підозрою у використанні завідомо підробленого документа. Рік тому його визнали винним за цією статтею й призначили штраф на 850 гривень. 

Фото: Інститут масової інформації

Читайте також: В Одесі журналіста не пустили на сесію РДА

Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір