Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Миколаївщини: закупівлі по завищених цінах, штрафі за змови та приховані розпорядження  

Протягом минулого тижня редакція відстежувала закупівлі в Миколаївській області коштом платників податків, а також інші події, пов’язані з корупцією. Детально про найцікавіше за минулий тиждень читайте в огляді, який підготував «Антикорупційний вимір».  

Завищеній ціні на овочі для навчальних закладів. Миколаївське комунальне виробниче підприємство по організації харчування у навчальних закладах без проведення відкритих торгів уклало угоду на постачання овочів до кінця поточного року. Сума договору складає майже 2,7 мільйона бюджетних гривень. При цьому на деякі товари ціна значно вища, ніж у супермаркетах. Постачати продукцію буде херсонська компанія «Ритм». 

По завищеній ціні закуплять паливні пелети. КП «Житло» Первомайської міської ради Миколаївської області визначило постачальника паливних пелетів з лушпиння соняшника. Переможцем стала компанія «Ресурси батьківщини», зареєстрована всього пів року тому. Вона поставить 1000 тонн палива за 4,8 млн грн. Примітно, що в Миколаївській області пожежники закупають такі ж пелети за 4,7 тис. грн/т, тобто дешевше на 100 гривень кожна тонна. Що, враховуючи обсяги, може вилитись у 100 тис. грн переплати з бюджетних коштів. Цікавим виявився й постачальник. Схоже, раніше власниця компанії працювала в салоні краси.

До СІЗО за розкрадання мільйонів. Після перевірки Держаудитслужби слідчі відкрили кримінальне провадження й заарештували керівника приватного підприємства. Той на замовлення Миколаївської ОДА мав збудувати міст через Південний Буг, але, за версією слідчих, розікрав на будівництві майже 40 мільйонів гривень.

Штраф у 2,2 млн за змову на торгах. Дві фірми з Миколаєва оштрафували за змову на понад 2 мільйони гривень. Антимонопольний комітет виявив спотворення результатів торгів у трьох закупівлях на загальну суму 37 млн грн, що стосувались ремонту та реконструкцій будівель. Мова, про ПП «ОЛКРІС» і ТОВ «СМАРТБУД». Окрім штрафу компаніям заборонено на три роки участь у торгах.

Змова на закупівлі сигналізації. Антимонопольний комітет оштрафував дві миколаївські фірми на 1,8 млн грн за змову на торгах при закупівлі пристроїв пожежної та охоронної сигналізації. Йдеться про ТОВ «Охрана» і ПП «Безпека Центр», які подавались на торги загальною вартістю 30,9 млн грн. Також компаніям заборонено брати участь у торгах протягом трьох років.

Звітування про розпорядження. Журналісти вирішили перевірити, чи достатньо прозорою є діяльність органів самоврядування в Миколаївській області. Виявилось, що лише Миколаївська районна рада на своєму сайті публікує 100% розпоряджень очільника ради. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір