Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексочільник «Миколаївоблтеплоенерго» оскаржує в Касаційному суді 8-річне ув’язнення

Касаційний кримінальний суд почав розгляд скарги захисників Віталія Бородіна. Останнього визнали винним у розтраті понад двох мільйонів КП «Миколаївоблтеплоенерго», коли Бородін обіймав посаду тимчасового керівника підприємства. 

Видання «Слово і діло» повідомляє, що 22 грудня 2023 року Вищий антикорупційний суд визнав колишнього виконувача обов’язків керівника та головного інженера «Миколаївоблтеплоенерго» Віталія Бородіна винним у розтраті коштів комунального підприємства. Експосадовця відправили за ґрати на 8 років. Захисники Бородіна поскаржились на цей вирок в липні 2024 року, та Апеляційна палата ВАКС не змінила його. 

Врешті адвокат колишнього чиновника подав касаційну скаргу. За цією скаргою Верховний суд відкрив касаційне провадження. Зазначимо, прокурори САП вважають, що 2 листопада 2015 року між «Миколаївоблтеплоенерго» та компанією «Укренергосервіс» уклали 138 договорів підряду, які стосувались встановлення теплових лічильників у житлових будинках Миколаєва. 

За 11 укладеними договорами роботи мали проводитись за адресами, які Інвестпрограма-2015 не передбачала. Таким чином, як встановило розслідування, колишній очільник «Миколаївоблтеплоенерго» надав документи з неправдивими даними, за якими з рахунків комунального підприємства в Ощадбанку на рахунок «Укренергосервіс» в Укрсоцбанку перерахували 7,12 мільйона гривень. З цієї суми комунальники переплатили 2,74 мільйона гривень за завищення вартості теплових лічильників. Частина цих грошей була оплатою за модульні плати в теплових лічильників, що насправді не були встановлені.

Читайте також: КП «Миколаївоблтеплоенерго» віддало підряд компанії, власника якої судять за розтрату бюджетних коштів

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір