Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд на Миколаївщині: аналізуємо бюджетні підряди 

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій про події на Миколаївщині, що виходили протягом минулого тижня.

Як з’ясували журналісти, у Миколаївській області без конкуренції віддали підряд на монтаж укриття вартістю 8,7 млн грн. Крім цього в Миколаєві  розбирати будівлю за 3,5 мільйона без торгів довірили нещодавно створеній компанії.

Також повідомлялося, що станом на серпень 2024 року за програмою «єВідновлення» надійшло 3,304 тисячі заяв на компенсацію за пошкоджене майно від жителів Миколаєва. 

Тим часом миколаївські портовики придбали преміум-автівку з панорамним дахом за майже 3 мільйони. Авто цього року випуску має потужність двигуна на 245 кінських сил. Машина еліт-класу, тож оснащена моніторингом сліпих зон, рухом бездоріжжям з вибором покриття, попередженням про фронтальне зіткнення, розпізнаванням дорожніх знаків, адаптивним круїз-контролем та іншими безпековими системами.

Також авто для держпідприємства має панорамний дах з люком, підігрів та вентиляцію сидінь, мультиінформаційний та проєкційний дисплеї, аудіосистему з не менш ніж 11 динаміками з сабвуфером, підтримку Apple CarPlay і Android Auto. 

Неконкурентні закупівлі

Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Новобузької міської ради Миколаївської області провів торги з особливостями, щоб обрати постачальника захисної споруди цивільного захисту модульного типу на 100 людей. Окрім доставки укриття підрядник також має його змонтувати. В результаті угоду уклали з єдиним учасником, який подався на торги. Вартість укриття складає 8,7 мільйона бюджетних гривень.

Укриття планують встановити до кінця поточного року. Роботи виконує компанія «Гарантбудплюс», яку зареєстрували у 2022 році в місті Києві. Засновниками ТОВ значаться два жителі Донецької області, з її окупованої частини, Денис Левковець і Едуард Кошелєв.

Попри коротку історію існування компанії «Гарантбудплюс», вона вже встигла укласти чимало угод за бюджетні кошти. Так, станом на зараз підприємство підписало договорів на загальну суму 53,7 млн грн. Більшість з них – по неконкурентній процедурі.

Варто зазначити, що Левковець і Кошелєв значаться засновниками низки інших компаній, які також отримують бюджетні підряди. Наприклад, зареєстроване у 2018 році ТОВ «Євроспецмонтаж» підписало угод на загальну суму понад 200 мільйонів бюджетних гривень. До повномасштабного вторгнення компанія, яка тоді мала юридичну адресу в Маріуполі, укладала договори в Донецькій області. А після початку повномасштабної війни росії власники ТОВ перереєстрували підприємство в Одесі і продовжують виконувати підряди за бюджетний кошт.

А обласне комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго» без проведення відкритих торгів уклало угоду на розбір нежитлової будівлі вартістю 3,5 мільйони бюджетних гривень. Роботи виконує компанія, яку зареєстрували в серпні минулого року. А саме київське ТОВ «Будівельна компанія Подгорний і партнери». Для будівельної компанії це перший підряд за бюджетні кошти.

Власником ТОВ вказаний киянин Роман Подгорний. Примітно, що людина з таким же ПІБ у 2019 році фігурувала в судовій справі щодо стягнення заборгованості банком. Сума заборгованості складала 125 тис. грн. Претензії банку щодо Подгорного Романа Анатолійовича суд задовольнив.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір