Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині за два роки зареєстрували 27 справ про розкрадання гуманітарки

На Миколаївщині від початку повномасштабної війни відкрили 27 кримінальних проваджень про незаконне використання гуманітарної допомоги з метою прибутку. На Одещині зареєстрували 31 таку справу, а на Херсонщині — 8.

Про це повідомляє видання «Nikcenter». Серед справ про незаконне використання гуманітарки — справи про заволодіння автівками, призначеними для Збройних сил і ввезеними в Україну без сплати митних платежів.

Журналісти зʼясували, що схему заробітку на автомобілях у перші місяці великої війни організували тодішній виконувач обов’язків керівника Миколаївської міської організації Товариства Червоного Хреста України та волонтер, який співпрацював з організацією.

Схема полягала у перевезенні з Польщі автівок швидкої допомоги.

Автомобіль Renault Trafic завезли в Україну без розмитнення під виглядом гуманітарної допомоги, натомість використовували у власних цілях. На той момент авто коштувало півмільйона гривень. Наразі цю справу досі розглядають у суді, а авто перебуває на штрафмайданчику. Обидва фігуранти справи переховуються від слідства у Польщі. 

Згідно з даними Офісу Генерального прокурора, в Україні від початку 2022 року зареєстрували 783 справи про незаконне використання гуманітарної допомоги. Більше половини з них відкрили протягом першого року повномасштабного вторгнення. 

Читайте також: На Миколаївщині чиновники придбали 4 автівки, завезені в якості гуманітарки: Подробиці справи

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір