Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Дружина одеського депутата під час війни придбала автівку за 8 мільйонів

Автопарк родини народного депутата з Одещини Анатолія Урбанського під час війни поповнився дороговартісним позашляховиком Mercedes за майже 8 мільйонів гривень.

Про це по «Антикорупційний вимір» дізнався з матеріалу Bihus.info.

В ньому засвітився колишній голова Одеської обласної ради, а нині депутата Верховної ради України від політичної партії «За Майбутнє» Анатолій Урбанський. Згідно з його декларацією за 2023 рік, під час повномасштабного вторгнення автопарк його родини поповнився Mercedes-Benz G-Class AMG 2022 року. Він же гелендваген, або Кубік.

Позашляховик в січні 2023 року придбала дружина нардепа – Олена Урбанська. В декларації вказано, що його вартість склала понад 7,98 млн грн.

При цьому народний депутат Анатолій Урбанський продовжує отримувати з бюджету гроші на компенсацію житла в готельному номері у Києві. Журналісти наголошують, що за кошти, які родина депутата придбала нову автівку можна було б купити три нормальні квартири в Києві. 

Крім того, за даними Bihus.info, дружина Урбанського, хоча і є підприємицею, але за весь 2023 рік заробила лише на половину вартості своєї нової машини.

Журналістів запитали Урбанського, чи доцільна, на його думку, така покупка під час війни. Однак депутат вирішив не відповідати прямо, а розповів про надану ним і його родиною благодійну допомогу військовим і цивільним.

«На жаль, Україна наразі не виготовляє легкові автомобілі такого класу, проте сподіваюсь після перемоги – буде» – заявив Урбанський.

Також одеський депутат зазначив, що з червня 2018 року дружина володіє Bentley Bentayga 2016 року випуску за 2,6 млн грн.

У 2019 році ЗМІ писали про ДТП за участю автомобіля Bentley Олени Урбанської та трамвая №28 на вулиці Успенська, поряд з парком Шевченка в Одесі.

Читайте також: Для миколаївської тероборони закупили три автівки в ексчиновника: ціни дорожче ніж в офіційного дилера 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір