Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Співробітника Одеського ТЦК затримали за підозрою у колабораціонізмі

Колишнього співробітника «Дар’ївської колонії», який працював на окупантів на Херсонщині, підозрюють у колабораційний діяльності. Після звільнення частини Херсонської області чоловік влаштувався до Одеського ТЦК. 

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, колишній інспектор «Дар’ївської колонії» під час окупації частини Херсонської області працював на аналогічній посаді під керівництвом росіян. Там він перебував до звільнення частини Херсонщини, а після деокупації вирішив залишитись на українській території. 

Згодом він мобілізувався й почав служити в одному з районних ТЦК в Одеській області. Тож він вручав повістки українським військовозобов’язаним, розповідаючи колегам про свою проукраїнську позицію. Співпрацю з росіянами чоловік заперечував. 

Та ДБР знайшли документи щодо функціонування колонії під час окупації, допитали свідків та виявили перебіжчика. Тож колишньому співробітнику колонії повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Чоловіка затримали, йому загрожує позбавлення волі до 15 років. 

Фото: ДБР

Читайте також: За хабар в 300 літрів палива посадовця Одеського ТЦК відправили на лаву підсудних 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір