Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Херсонщині цьогоріч 30 посадовців вже отримали адмінпокарання за корупцію 

За 9 місяців 2024 року на розгляді прокурорів Херсонщини перебувало 63 адмінпротоколи про корупцію. Водночас 30 посадовців понесли адміністративну відповідальність за корупційні порушення. 

Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, від початку цього року до адміністративної відповідальності за корупцію притягнули 30 посадовців у регіону. Серед них – державні службовці, посадовці місцевого самоврядування, депутати місцевих рад та правоохоронці.

Всього на розгляді прокуратури перебувало 63 протоколи про корупцію, з них 60 передали до суду, а три — все ще на розгляді. 

Так, Херсонський міський суд визнав винним у корупційному проступку керівника комунального підприємства. За порушення вимог щодо конфлікту інтересів його оштрафували та винесли догану. Посадовець найняв свого батька надавати послуги КП й виписав премію брату, який працював на цьому ж комунальному підприємстві. 

Ще одна справа вирішилась у суді апеляційної інстанції. Начальницю відділу соціальної роботи виконавчого органу місцевої ради визнали винною й оштрафували. Вона одночасно виконувала платні замовлення для двох приватних компаній. Крім цього, понад 160 тисяч гривень незаконно отриманих коштів у посадовиці конфіскували на користь держави.

Загалом упродовж року суди на Херсонщині конфіскували незаконних доходів у корупційних адмінсправах на суму понад 230 тисяч гривень.  Наразі в судах області розглядаються 14 протоколів щодо конфіскації незаконних коштів, один із яких складено Національним агентством з питань запобігання корупції.

Читайте також: Начальниця відділу Одеської податкової отримала адмінпротокол: 6 років безплатно користувалась чужим авто

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір