Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Заступник директора ДБР розвівся з дружиною та оселився в її тітки-одеситки, яка придбала елітну нерухомість за безцінь, — ЗМІ 

Заступник директора Державного бюро розслідувань і керівник Головного слідчого управління ДБР Олександр Удовиченко живе у квартирі в одному з найелітніших ЖК Києва Regent Hill. Журналісти встановили, що квартира належить Ірині Копач з Одеси, тітці його колишньої дружини. У декларації посадовця про цю нерухомість згадок немає. А тітка-одеситка, яка працює косметологом, зненацька купила елітну квартиру за ціною, значно нижчою, ніж ринкова. 

Про це йдеться в розслідуванні hromadske. Заступник директора Державного бюро розслідувань і керівник Головного слідчого управління ДБР Олександр Удовиченко задекларував, що орендує квартиру в Голосіївському районі Києва неподалік метро «Васильківська», в елітному комплексі Park Avenue VIP.    

Та журналісти зафіксували, що службова автівка Удовиченка Toyota Camry виїжджала з паркінгу ЖК Regent Hill на Печерську, й через 10 хвилин заїжджала в будівлю ДБР. Жодної згадки про нерухомість у цьому житловому комплексі в декларації посадовця немає. Олександр Удовиченко, згідно з декларацією, взагалі не має власного житла в столиці. 

У своїй останній декларації Олександр Удовиченко вказав, що живе разом із Христиною Удовиченко (у дівоцтві Копач). Співмешканка посадовця родом з Одеси. Раніше вони були в шлюбі, й у них є спільна дитина. Та згодом пара розлучилась, й судячи з декларації, наразі живе на умовах цивільного партнерства. 

Та власницею квартири у Regent Hill є тітка Христини Удовиченко — Ірина Копач. Вона мешкає в Одесі і займається косметологією. У жовтні 2022 року, у розпал повномасштабного вторгнення, Ірина Копач раптом купує трикімнатну квартиру на 125 квадратних метрів в одному з найелітніших ЖК столиці. 

Ринкова вартість нерухомості такого розміру у житловому комплексі  Regent Hill стартує від 37 мільйонів гривень, тобто 900 тисяч доларів. Але Ірині Копач пощастило з ціною. У договорі купівлі-продажу нерухомості вказано, що квартиру вона придбала за 1 мільйон 900 тисяч гривень.

Вказані факти можуть свідчити про те, що в елітній квартирі в цьому ЖК мешкає саме посадовець ДБР Олександр Удовиченко, адже офіційна власниця столичної квартири, тітка його колишньої дружини Ірина Копач, живе й працює в Одесі. 

Читайте також: ДБР в Іспанії обшукало віллу та офіс одеського воєнкома Євгена Борисова: Майно арештували

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір