Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

900 доларів за непридатність до служби: В Одесі підозру отримав матрос

Матросу з військової частини ВМС ЗСУ на Одещині повідомили про підозру у зловживанні впливом. Прокуратура вважає, що він пообіцяв знайомому уникнення мобілізації за грошову винагороду.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони. Слідство вважає, що в травні цього року матрос запропонував знайомому за 900 доларів допомогу з уникненням мобілізації. Зокрема він нібито пообіцяв повпливати на посадовця військомату в Одесі, аби надалі військовозобов’язаного чоловіка визнали непридатним до служби. Відомості про це мали внести у систему «Оберіг».

Також його мали зняти з військового обліку й видати три незаповнені бланки повісток, з гербом і підписом, по 1000 гривень за кожну. Надалі матрос отримав кількома частинами 900 доларів і 3000 гривень неправомірної вигоди, як вважає слідство. Під час одержання другої частини грошей військовослужбовця затримали. 

Матросу повідомили про підозру у зловживанні впливом та обрали запобіжний захід. Наразі він перебуває у СІЗО з правом виходу під заставу у 484 тисяч гривень.

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони

Читайте також: Тисяча доларів за уникнення СІЗО: В Одесі на хабарі слідчому затримали чоловіка

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір