Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Труханов призначив начальником управління двічі спійманого на хабарі військового комісара

Мер Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про призначення на посаду начальника Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Юрія Піскуна. Піскун щонайменше вже двічі уник покарання за корупційні злочини.

З відкритих джерел відомо, що Юрій Піскун був полковником ЗСУ та обіймав посаду військового комісара Одеської області. Вперше його було затримано на отриманні хабаря в розмірі 300 доларів у 2011 році. Тоді Піскун ще був військовим комісаром Київського районного військкомату. Яким чином він уникнув відповідальності – невідомо, адже не всі судові рішення в ті часи публікувалися у публічному реєстрі. 

У червні 2015 року він був вдруге затриманий Службою безпеки України на хабарі. Відомо, що Піскун та його підлеглі вимагали та одержали 1700 доларів з чоловіка, який ухилявся від мобілізації. Загалом військовий комісар провів близько року в СІЗО та вийшов під заставу у розмірі 1,1 млн грн завдяки рішенню Малиновського районного суду Одеси. Цікаво, що спочатку міру запобіжного заходу Піскуну обирали у Дніпропетровську, аби уникнути ситуації, коли він зможе впливати на суддю з Одеси. Суддя Дніпровського суду призначив обвинуваченому заставу у розмірі 10 млн грн. Однак обвинувачуваний домігся перенесення розгляду його справи в Одесу.

У квітні 2021 року адвокат домігся закриття кримінального провадження проти Піскуна. Рішення про це виніс суддя Малиновського районного суду Одеси Сергій Черевко. Це сталося завдяки ретельному затягуванню справи, що призвело до закінчення строків давності для покарання по даному злочину. Тобто суд так і не визнав Піскуна невинуватим в отриманні хабаря, але справу було закрито.

Нагадаємо, той самий суддя Черевко був головуючим суддею у скандальновідомій справі проти мера Одеси. Мова йде про справу НАБУ щодо купівлі будівлі колишнього заводу «Краян». До створення Вищого антикорупційного суду України цю справу в турборежимі розглядав Малиновський райсуд. Тоді, в червні 2019 року, під головуванням Черевко, суд виніс виправдувальний вирок всім підозрюваним у цій справі. 

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір