Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ВАКС відмовився відстороняти директора морського порту на Одещині

Директора морського порту «Южний» Олександра Олійника залишили на посаді. Відстороняти його відмовився Вищий антикорупційний суд, повідомляє видання “Слово і Діло”

Олійника підозрюють у заволодінні понад 1,5 млн грн. і детектив Національного антикорупційного бюро просив відсторонити його від займаної посади, оскільки він може знищити або підробити речі і документи, які мають суттєве значення для досудового розслідування та до яких він, в силу своєї посади, має доступ. 

Крім того, в НАБУ вважають, що директор порту може незаконними засобами самостійно чи опосередковано впливатиме на свідків та інших учасників кримінального провадження, які є працівниками ДП “МТП “Южний”.

Проте суд вирішив, що достатньо буде покласти на Олександра Олійника обов’язки, зокрема заборону спілкуватися зі свідками. Таке рішення ухвалив слідчій суддя ВАКС 30 вересня. 

Раніше повідомлялося, що НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олександру Олійнику, його заступнику Дмитру Кузьмішкіну та колишньому головному бухгалтеру підприємства у заволодінні понад 1,5 млн грн. Детективи вважають, що з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати. 

Діями, вчиненими за попередньою змовою з головним бухгалтером та заступником директора порту, державі, за даними слідства, завдано збитків на майже півтора мільйона гривень. 

Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір