Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Пов’язана з депутатами фірма попалася на привласненні грошей під час ремонту поліклініки

Одеська прокуратура висунула звинувачення проти директора фірми, яка робила ремонт в поліклініці на вулиці Левітана, 62 в Одесі. Про це повідомляє журналістка «Антикорупційного виміру» з посиланням на судовий реєстр. 

Мова йде про компанію ТОВ «Сігол», уродженця Закарпаття, Івана Міцури. Його підозрюють у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні. Слідчі вважають, що Міцура вніс в документи неправдиву інформацію щодо робіт, які нібито було виконано під час ремонту КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4». Крім нього в матеріалах справи фігурують і посадові особи медзакладу, які приймали неіснуючі роботи у підприємця.

В серпні поточного року Київський районний суд дозволив прокуратурі та слідчим провести експертизу в приміщеннях поліклініки №4, аби встановити суму збитків, нанесених бюджету міста. А вже у вересні той самий суд призначив Міцурі запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 50 160 грн та наклав обмеження на переміщення підозрюваного. 

За даними порталу Прозорро, керівництво поліклініки уклало з фірмою «Сігол» чотири договори на суму 4,63 млн грн. Всі вони стосуються ремонтних робіт в будівлі медзакладу в період з вересня 2020 року по липень 2021 року. Однак поки що в справі мова йде лише про роботи за найпершим договором (від листопада 2020 року). Вірогідно, правоохоронцям доведеться перевіряти й три інші ремонти.

Варто також зазначити, що у 2019-2020 роках Управління капітального будівництва Одеської міськради підписало з фірмою Івана Міцури три договори на більше ніж 44 млн грн. Дві закупівлі стосувалися ремонту ЗОШ №60 на Комітетській, 6. Ще один підряд від Управління капітального будівництва був на ремонт будівлі КУ «Міський центр гуманітарної допомоги інформаційного та господарчого забезпечення» за адресою: м. Одеса, вул. Хімічна, 4». 

Фірма «Сігол» пов’язана з відомою в Одесі «Олімп Буд Девелопмент», Вадима Деревицького. Значну частину робіт на вулиці Хімічній виконувала не фірма Міцури, з якою розпорядник коштів підписав договір, а фірма Деревицького, «Олімп Буд Девелопмент». Це та сама компанія, якій в часи пандемії УКБ ледь не подарував “солодкий” підряд на реставрацію Інфекційної лікарні, відкидаючи більш економні пропозиції. Антимонопольний комітет тоді скасував результати торгів, визнавши рішення УКБ незаконним. Складається враження, що ТОВ «Сігол» є просто фірмою-прокладкою для отримання контрактів з мерією, а справжній виконавець – «Олімп Буд Девелопмент».  

«Олімп Буд Девелопмент» пов’язують з депутатами Одеської міськради Олександром Матвєєвим та Вадимом Іоргачевим. Обидва є членами партії одеського мера «Довіряй Ділам». Зв’язок з депутатами простежується через Вадима Деревицького, який за даними ЗМІ раніше “засвітився” в фірмі «Бау» депутата Іоргачева. 

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір