Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеська міська рада планує збільшити фінансування однієї з цільових програм у понад 10 разів

Обсяги фінансування “Міської цільової програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Одесі на 2022 – 2027 роки” планують суттєво збільшити. Про це “Антикорупційному виміру” стало відомо з проєкту рішення виконкому, опублікованого на офіційному сайті міськради. 

Цільова програма охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин ухвалена рішенням міської ради № 867-VIII від 09.02.2022. В опублікованому паспорті Програми вказано, що на реалізацію буде виділено кошти з бюджету Одеської міської територіальної громади в розмірі 4 999,2 тис.грн. В Додатках до проєкту рішення виконкому сума фінансування вказана у 10 разів більша – 57 148,2 тис.грн. 

Є й інші зміни. Так, до обов’язків одного з виконавців програми,  КП «Муніципальний центр екологічної безпеки», додали ревакцинацію безпритульних тварин. Крім того, біостерилізація та ревакцинація безпритульних тварин біостерилізованих та вакцинованих від сказу у попередні роки, на період дії воєнного стану в Україні проводиться Комунальним підприємством «Муніципальний центр екологічної безпеки» Одеської міської ради на базі ветеринарного пункту, розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Отамана Головатого, 32. 

Після закінчення воєнного стану вказані заходи проводитимуться також на базі Благодійної установи «Притулок для захисту та допомоги безпритульним тваринам» згідно з договором про співпрацю. 

Зазначається, що випуск тварин після біостерилізації, вакцинації або ревакцинації проводитиметься не згідно протоколу вилову, як планувалося, а згідно з картками реєстрації безпритульних тварин в муніципальному реєстрі.

Проєкт передбачає внести й таке доповнення до тексту програми: “Департамент екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради оприлюднює на офіційному сайті Одеської міської ради дані про планові заходи з вилову безпритульних тварин на території міста не пізніше ніж за сім календарних днів до їх початку”. 

Безпритульні тварини, які були повернуті до ареалу перебування (місць вилову) для вільного проживання, надалі, якщо зміни до програми ухвалять, щороку обов’язково проходитимуть процедуру ревакцинації та контролю за наявністю візуальної ідентифікації.

Суттєві зміни виконком планує внести до розділу “Облік, ідентифікація та реєстрація безпритульних тварин”. 

Якщо ухвалена програма передбачала виділення фінансування тільки на 2022 рік, то проєкт рішення передбачає фінансування на всі роки з 2022 до 2027 включно. Головним розпорядником фінансування в понад 57 мільйонів гривень буде Департамент екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради.

Міська рада планує профінансувати не тільки закупівлю ветеринарних препаратів для проведення робіт та створення баз даних і реєстрів, але й ремонтні роботи в притулку для тварин та службових приміщеннях служби відлову, купівлю транспортних заходів, обладнання, устаткування, робочого одягу, кормів для тварин. 

Однак, доволі сумнівно виглядає така стаття видатків, як “Проведення інформаційно-просвітницьких заходів щодо пропаганди гуманного поводження з тваринами”. Витратити на таку роботу планують 273 900 гривень. Зміни до програми передбачають видання та розповсюдження тематичних друкованих видань, виготовлення та розміщення соціальної реклами з пропагандою гуманного поводження з безпритульними тваринами. 

2 коментарі

  1. […] Журналістка “Антикорупційного виміру” прокоментувала ситуацію зі змінами до Міської цільової програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у місті Одесі на 2022 – 2027 роки, ухваленими виконкомом. Нагадаємо, Одеська міська рада планує збільшити фінансування одн…. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір