Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ВАКС виніс вирок колишньому очільнику Кілійської райадміністрації

Вищий антикорупційний суд України визнав винним колишнього голову Кілійської районної державної адміністрації Одеської області Віктора Грєкова та колишню головну спеціалістку цієї РДА Тетяну Волкову. Як повідомляє журналістка «Антикорупційного виміру», Грєкова судили разом з підлеглою за отримання хабаря в розмірі $ 2000. Суди тривали 5 років.

Раніше ми вже повідомляли про те, що двоє чиновників з Одещини отримали вироки у корупційній справі, проте офіційної інформації щодо осіб засуджених не було. Наразі опубліковано вирок, з якого можна дізнатися про подробиці справи. 

Віктор Грєков очолив Кілійську РДА в серпні 2015 року. Волкова ж обіймала посаду головного спеціаліста відділу агропромислового розвитку в РДА. На початку 2017 року вони вступили в змову з метою отримання наживи від підприємця. Вимагали й отримали від нього $ 2000 за оформлення документів щодо оренди земельної ділянки (2 га) на території Вилківської міської ради Одеської області.

В березні 2017 року Волкова повідомила представнику підприємця, що він має надати гроші за погодження документів на ділянку. Стверджувала, що цю вимогу висунув голова РДА Грєков. В той же день юрист передав чиновниці перший транш – половину суми.

За два місяці, коли підприємець мав отримати документи, Волкова нагадала йому, що він не сплатив голові РДА всю суму та додала, що їй особисто необхідно надати ще $ 300 за посередництво. Через кілька днів чоловік приніс гроші Волковій. Того ж дня вона передала частину суми ($ 500) Віктору Грєкову в будівлі райадміністрації. Ще $ 800 вона залишила собі.

В суді захисник Грєкова виставляв його жертвою провокації з боку правоохоронців. Однак докази свідчили про те, що він цілковито розумів, що робить. 

За 5 років справу намагалися розглядати в Кілійському, Болградському та Малиновському суді. З рештою її було передано до суддів ВАКС, які винесли вирок – 8 років позбавлення волі та заборона на зайняття певних посад на 3 роки з конфіскацією всього майна.

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір